Причината са увеличените разходи на фирмите за гориво, както и

...
Причината са увеличените разходи на фирмите за гориво, както и
Коментари Харесай

Скачат цените на куриерските услуги

Причината са увеличените разноски на компаниите за гориво, както и пътните такси

Ръст в цените на куриерските услуги. Причината са увеличените разноски на компаниите за гориво, както и пътните такси.

Увеличението е с към 1 лев за пратка с тегло 1 кг. сред офиси. Експертите не чакат да има отлив на клиенти поради по-високите цени. Самите клиенти изясняват, че ще се стараят да лимитират изпращането, предава.

Александър Георгиев всекидневно изпраща и получава колета посредством куриерските компании. Наблюденията му са, че през последните месеци цените за доставка са се нараснали на всички места и по тази причина към този момент обмисля по какъв начин да понижи разноските си за пощальон.

Една от огромните български куриерски компании изясни повдигането на цените си с покачването на цените на горивата и другите пътни такси. Втора компания също е присъединила този съставен елемент в ценообразуването си. Според интернет търговците нарастването е неизбежно.

„ Инфлацията съществено усилва освен разноските за сила, горива и ток, тъй че тази стъпка е разбираема и не мисля, че значително ще повлияе отрицателно на пазара. Доставката много постоянно е и безвъзмездна, т.е. да, може да се отрази малко на цената на разноските на търговците. В множеството случаи при по-големи поръчки те ще я одобряват тази цена”, разяснява Любомир Русанов от Българската Е-комерс Асоциация.

Ако има отлив на клиенти, то упованията са да е временен.

„ Дори да има някакво малко разтърсване, то може би ще е в границите на седмица-две и по-късно ще се възстанови”, счита Русанов.

През предходната година оборотът на интернет търговията у нас възлиза на над 1 милиарда лева, като над 90% от покупките са минали през пощальон.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР