Причината Има такъв народ да напуснат коалицията е неясна. Има

...
Причината Има такъв народ да напуснат коалицията е неясна. Има
Коментари Харесай

Рашков хвърли подозрения за хората на Слави, защо напуснали

Причината " ИТН " да изоставен обединението е неразбираема. " Има някои съвпадения, които са забележими, тъй като аз присъствах на съвещанието на Министерския съвет когато господин Караджов и другите представители напуснаха съвещанието. Нямаше сериозен мотив за какво го вършат, в случай че се внася бюджетът на страната. Ако някой не е склонен, ще изрази мнение. И там бяха употребявани изрази, които не вършат чест. Това беше формалният мотив, само че на мен ми се коства, че има различен ", съобщи в изявление за Нова телевизия.

Зададоха се четири, а с едни други още два, общо 6 милиарда лв. за пътища, автомагистрали, настоящи поправки и така нататък Солидна сума. Изключително. И когато не се реализира единодушие, по този начин мисля аз, без да наемам държавното управление, по какъв начин да се употребяват тези пари, те се отдръпнаха. Но в случай че не се вземат виновни ограничения в тази връзка – знаете ли какво ще стане, тези, които по времето на Борисов бяха получили големи бюджетни средства 50 и повече % предплатено да вземат участие в строителство на Хемус и сега нито строят, нито връщат пари, тази концепция за 4-6 милиарда лв., вероятността е те още веднъж да се изсипят в на тези компании банковите сметки ", загатна Рашков.

Той разкри, че в Министерство на вътрешните работи е постъпила " информация с висока степен на меродавност ", от която може да се направи извод, че тези пари, които не са били изхарчени за строителството на Автомагистрала " Хемус ", се раздават за други строителни активност, само че персонални разноски за построяването на първокласни селища, закупуването на скъпи парцели до София и отвън София.

" Не съм и няма да бъда бухалка в ръцете на който и да било ", увери вътрешният министър, който е и претендент за нов началник на КПКОНПИ.

За това какъв ще е хоризонтът на властта Рашков сподели: " Хайде да приказваме идната седмица ".

Той изясни, че работата на полицията е била съвършена по време на митингите пред Народното събрание в отбрана на отстранения към този момент ръководител на Народното събрание Никола Минчев. Не съм забелязал някакъв пропуск в работата на служителите на реда, увери Рашков.

Министерство на вътрешните работи министърът не изключва да е имало трафик на хероин през Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево ".

За КПКОНПИ Рашков изясни още, че на една конференция в Българска телеграфна агенция министър председателят Кирил Петков е споделил, че точно той (Рашков - бел.ред.) е подобаващ да оглави антикорупционната комисия.

" За мен няма значение кой по какъв начин съпоставя и премиера длъжността министър на вътрешните работи и ръководител на КПКОНПИ. Аз съм много деятелен човек и няма алтернатива да не се оправим с корупцията ", увери Рашков.

Той дефинира като политически брътвежи изказванията на Има Такъв Народ по отношение на него за КПКОНПИ. КПКОНПИ не е някаква паника за мен - в случай че получа поддръжка и в случай че не получа поддръжка, което няма да повлияе на душевното ми равновесие никога, акцентира Рашков.

Вътрешният министър настоя, че в случай че бъде определен за началник на антикорупционната комисия, новият вътрешен министър би трябвало да продължи положителната линия със службите и полицията.

За арестите в ГЕРБ, Бойко Рашков съобщи, че няма недосегаеми, тъй като законът е идентичен за всички. Стане ли дума за някогашните ръководещи, нашата прокуратура просто не работи, засегнат е Рашков.

Цялото изявление с министъра можете да прочетете и видите
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР