Причината е, че два белгийски металургични завода ще бъдат пряко

...
Причината е, че два белгийски металургични завода ще бъдат пряко
Коментари Харесай

Белгия не е подкрепила налагане на ограничения над вноса на руска стомана

Причината е, че два белгийски металургични завода ще бъдат директно наранени от тази мярка

Белгия не е подкрепила част от новите наказания против Русия, утвърдени и влезнали в действие през вчерашния ден, заяви белгийският министър председател Александер де Кро, представен от локални медии.

Той разясни, че страната е гласувала с " въздържал се " по въпроса за налагане на ограничавания над вноса на съветска стомана. Причината е, че два белгийски металургични завода ще бъдат директно наранени от тази мярка.

Де Кро означи, че с това гласоподаване в Съвета на Европейски Съюз Белгия е останала съпричастна с европейския метод за наказания против Русия поради войната в Украйна. Според него би трябвало да се реши по какъв начин да се резервира поддръжката на европейските жители за сходни ограничения, които се отразяват и на европейската стопанска система. Ако икономическата цена се увеличи и хората стартират да губят работните си места, ще стане мъчно, разяснява той.

По неговите думи Белгия ще поддържа опцията за налагане на възбрана за импорт на съветски диаманти, в случай че сходно предложение се окаже належащо и бъде прегледано от страните в Европейски Съюз. Той означи, че въведените наказания против Русия са довели до забележителен спад в товарооборота на пристанището в Антверпен.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР