Причина за цялата национална катастрофа е съдебната система. Ако тя

...
Причина за цялата национална катастрофа е съдебната система. Ако тя
Коментари Харесай

Проф. Иванов: За съдиите 21 разреза и 400 шева са като ,,ощипване“. Уволнение за всички

Причина за цялата национална злополука е правосъдната система. Ако тя си беше на мястото, щеше да има боязън от наказване при нарушение. Промените, които сега на пожар оферират политиците, са смешни. Така стартира коментара си за събитията към нещастието с обезобразената Дебора общественият психолог проф. доктор Петър Иванов. Той е един от създателите и пръв началник на катедра “Психология ” във ВТУ “Св. Кирил и Методий ” и във Варненския свободен университет.
Ученият предлага и решение на казуса: „ Кардинална мярка – цялата ни правосъдна система би трябвало да се обнови, всички съдии, прокурори и следователи да бъдат уволнени и на тяхно място с състезания да се назначат нови експерти “, съобщи проф. Иванов пред „ Марица “.
„ Не се тревожете от кое място ще се намерят нови магистрати – цели 18 факултета у нас бълват прависти. Има доста кадърни младежи адвокати с отлични дипломи. Те ще се оправят доста по-професионално от съдийката, която пусна насилника на независимост.
През 2004 година в Грузия да вземем за пример уволниха за ден 75 000 чиновници във вътрешното министерство. Назначиха нови чиновници и към този момент в министерството няма корупция. Но у нас няма куражлии политици, на които да им стиска да режат гнилото от дъно. “
Професорът се съмнява, че за скандалната съдийка Гьонева, пуснала насилника Георги на независимост, ще има каквито и да е последици: „ Въпреки че се подвигна пара в обществото, нямам доверие, че ще бъде уместно осъден за зверството. Целият съюз на съдиите се разгласи в отбрана на съдийката, която го пусна. Т.е. съдиите споделят, че когато те нарежат 21 пъти, сложат ти 400 шева, това е лека телесна щета, като любовно щипане. “
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР