PricewaterhouseCoopers (PwC) заяви, че че е приела първото заплащане за

...
PricewaterhouseCoopers (PwC) заяви, че че е приела първото заплащане за
Коментари Харесай

PwC вече приема разплащане в биткойни

PricewaterhouseCoopers (PwC) съобщи, че че е приела първото възнаграждение за своите консултантски услуги, в биткойни. От “Голямата четворка” одиторски компании към този момент единствено тя работи с биткойни.
Съобщението прозвуча на фона на огромния напредък на биткойна, когато той проби $11 000. След късия спад до $9 000, биткойнът още веднъж потегли нагоре и в този момент се търгува при цена към $11 500. Хонконгският офис на PwC изясни, че за биткойни компанията интензивно съветва локалните стартъпи, въвлечени в блокчейн платформи.

“Нашето решение демонстрира, че ние използваме новите технологии и включваме иновационни бизнес модели в нашия набор услуги” – сподели Реймънд Чао, ръководител на PwC Asia-Pacific. “Биткойнът последователно се трансформира във утвърден инструмент за осъществяване и контролиране на сделките“.

PwC се причисли към дребния към този момент, само че бързо възходящ лист с компании, които одобряват криптовалутата като възнаграждение на своите артикули и услуги. В листата са включени интернет магазинът Overstock, сателитният оператор Dish Network и даже Microsoft. Финансовите компании също започнаха да се стопират на биткойна, в това число Goldman Sachs, както и CME Group и CBOE Global Markets, които възнамеряват да пуснат биткойн фючърси през първата половина на 2018 година. Те ще оказват помощ на вложителите да хеджират рисковете.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР