Приблизително всеки десети българин – 11,9%, не само има намерение

...
Приблизително всеки десети българин – 11,9%, не само има намерение
Коментари Харесай

БГ пенсионерите шокираха! Къде искат да отидат

Приблизително всеки десети българин – 11,9%, освен има желание да емигрира в чужбина, само че даже е взел към този момент такова решение и е доста евентуално да го направи напълно скоро. Това демонстрират резултатите от спомагателната анкета за настройките за емигриране при последното броене на популацията през септември 2021 година, заяви Национален статистически институт.

12 906 българи на възраст сред 15 и 74 година са изразили мнението си посредством тези анкети. Ако обаче резултатите се отнесат към цялото население, сметката демонстрира, че около 773 500 българи имат настройката да изоставен България.
-->
Това е най-голямата безспорна численост и % от популацията, които споделят такава настройка, откогато се попълнят сходни анкети. За първи път те бяха въведени при преброяването през 2001 година и тогава предпочитание и подготвеност да отидат да живеят в чужбина са изразили 9% от хората.

“Да получавам по-високи приходи ” или “Да спестя пари ” е претекстът при 21,9% от лицата, а за 4,7% - “Да се осъществявам професионално ”. Категорични в решението си, че не желаят да живеят повече в България, са едвам 3,2% от евентуалните преселници на възраст 15 - 74 години.

И при трите проучвания на Национален статистически институт за настройките за емиграция се открива едно и също нещо – с увеличението на възрастта се разраства групата на тези, които може и да имат някакви планове да отидат в чужбина, само че правят оценка вероятността това да се случи като доста дребна. 

През 2021 година за възрастовата група сред 70 и 74 години да вземем за пример 81% от хората дават отговор тъкмо по този метод. Докато при българите сред 20 и 29 години този дял е на половина по-малък - 43%.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР