Приблизително 1 милиард долара – толкова смята да задели от

...
Приблизително 1 милиард долара – толкова смята да задели от
Коментари Харесай

Netflix инвестира $1 милиард в европейска продукция през 2019 г.

Приблизително 1 милиард $ – толкоз счита да задели от целия си бюджет стрийминг колосът Netflix за истинска европейска продукция през тази година. Ходът е част от набелязаната цел на компанията да усили доста потребителите си на Стария континент.

Макар че Netflix не разграничава „ феновете си “ съгласно страната по генезис, специалисти пресмятат, че в платформата са регистрирани близо 40 милиона европейци. Очакванията са в идващите пет години цифрата да се усили с още от 15 до 20 милиона. Към момента Netflix са съсредоточили напъните си в по-големите страни на континента, като работят по пет сериала в Германия, седем във Франция и шест в Испания.

Сред продукциите, добили най-вече известност все още, е драмата The Eddy, която ще бъде режисирана от носителя на „ Оскар “ Деймиан Шазел. Действието ще бъде основано в джаз клуб в Париж. Netflix пресмята, че единствено в Испания през отминалата година, е спомогнала за назначението и заплащането на над 13 000 артисти, статисти, режисьори, продуценти, оператори и други

Сред най-големите провокации пред компанията, считат в средите, е фактът, че аудиторията в Европа е разграничена съгласно национална еднаквост и постоянно всяка „ група “ фенове приказва на разнообразни езици. Конкуренцията от страна на локалните телевизионни компании също е огромна, като всяка от тях може да задели доста по-голям бюджет за основаването на истинска продукция в страната, в която действа. Въпреки това предстоящият резултат е позитивен поради по-големия тласък на локалните компании да влагат също в телевизионно кино.

Източник: Monitor
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР