При завишаване на замърсяванията във въздуха до рискови нива учебните

...
При завишаване на замърсяванията във въздуха до рискови нива учебните
Коментари Харесай

РЕШЕНО: Без часове навън при мръсен въздух

При завишаване на замърсяванията във въздуха до рискови равнища образователните заведения ще преустановяват занятия на открито, в това число планувани визити отвън учебно заведение. А възпитаници с хронични болести даже ще могат да бъдат освобождавани от занятия по преценка и искане на родителите. Мерките влизат в действие, откакто министър Красимир Вълчев се контракти с Националния институт по метеорология и хидрология и РЗИ.

[Опасно замърсен въздух в четири града]

Опасно замърсен въздух в четири града

Опасно замърсен въздух са дишали жителите на четири...

на 02.12.2018

При постъпване на предварителна информация за предстоящо завишаване на нормите до рискови равнища учебните заведения ще бъдат предупреждавани от Регионалната здравна ревизия и МОН за предприемане на съответните ограничения. Те включват и учестен режим на влажно разчистване в постройките.

Възможността за отсъствия на деца с хронични болести при рискови равнища на фини прахови частици ще бъде уредена и нормативно, споделиха от МОН, представени от "Марица ".

София е един от градовете с най-замърсен въздух в Европа, само че през последните зими лидер в черната статистика измежду огромните градове е Пловдив. От 160 дни на деен отоплителен интервал под тепетата - от края на октомври 2017 година до края на март 2018 година - превишаване на оптимално допустимите стойности са измерени в 86 денонощия, което прави повече от половината време (54%).

Проблем във въздуха в Пловдив е наднорменото наличие на фини прахови частици. Те се генерират от отоплението на твърдо гориво и трафика, а топографските особености на града също благоприятстват задържането им в атмосферата над града при безветрие.

През последните дни Пловдив се буди обгърнат от мъгла. Двете автоматизирани станции в ЖР "Тракия " и "Каменица " регистрират, че дишаме неприятен въздух. Данните демонстрират, че на някои места фините прахови частици са повишени от два до три пъти - най-вече по главните булеварди на града и към ромските махали.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР