При засилено полицейско присъствие преминаха днешните протести в германски град

...
При засилено полицейско присъствие преминаха днешните протести в германски град
Коментари Харесай

Демонстрации и арести след убийството в Кемниц

При засилено полицейско наличие минаха днешните митинги в немски град Кемниц, оповестиха международните осведомителни организации.

Хиляди се събраха в центъра на града, с цел да изразят позицията си по последните трагични събития.

Около 1200 служители на реда бяха ситуирани в града, с цел да се грижат за реда и сигурността.

Стигнало се е до арести на стачкуващи .

Освен следващата проява на крайнодесни против политиката на канцлера Ангела Меркел за мигрантите, се организира и митинг на техни съперници.

Демонстранти са носели фотоси на други жертви на нахлуване на мигранти. Противниците на мигрантите бяха проведени от ПЕГИДА. За разлика от тях, левите последователи се оповестиха против омразата към чужденците.

 Минал през България иракчанин е забъркан в убийството в Кемниц
Минал през България иракчанин е забъркан в убийството в Кемниц

Протести против политиката на Меркел

Припомняме, че 35-годишен немец умря, откакто беше намушкан с нож в Кемниц. Полицията арестува 22-годишен иракчанин и 23-годишен сириец. Те са обвинени като причинители.

Меркел излезе с публична позиция. Тя дефинира като " ужасяващ случай " наръгването до гибел в източногерманския град Кемниц, само че съобщи, че насилствените митинги, които се развихриха, са неприемливи.

" Ди Велт " писа по случая, че иракчанинът е трябвало да бъде депортиран в България на 13 май 2016 година, само че това не се случило. Не е ясно за какво депортацията на арестувания в България се е забавила .

Според Дъблинското съглашение София трябвала да одобри иракчанинът. Премиерът Бойко Борисов се опълчва на използването на този правилник. През последните месеци в Европейски Съюз се чуват гласове за проверка на Дъблинското съглашение, което демонстрира, че при огромни рецесии е неприложимо
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР