При зараждането на една връзка и мъжете, и жените имат

...
При зараждането на една връзка и мъжете, и жените имат
Коментари Харесай

Най-типичните страхове на мъжете и жените - I

При зараждането на една връзка и мъжете, и дамите имат куп терзания. Макар и прекомерно разнообразни. Привличането към другия човек и по едно и също време с това съществуването на известна страх са напълно натурален конгломерат. Допускаш друго човешко създание рисково близо, разголваш душата си, той или тя научава твоите недостатъци, ставаш уязвим. Как да не се страхуваш? Едновременно с това липсва ти задоволително знание за другия, нямаш визия по какъв начин би постъпил при разнообразни обстановки, с две думи – не сте изяли дружно торбата със сол, с цел да знаеш що за човек е. И още – това е страхът от неуспеха, гласът на егото, което се нуждае от самопризнание.
Всяко начало е мъчно. Ала още по-трудно е то, когато става въпрос за нещо непредсказумо като индивидите и то на най-минираното поле – територията на персоналните връзки. И въпреки всичко, има страхове-класика, от които е мъчно да избягаме.

Мъжете

Ще ми откаже
Това е може би първият боязън, появявящ се в неговата глава. Не става въпрос единствено за отхвърли да пиете кафе при него късно вечер, последвано от „ още нещо “, а до всичко. Искам да я поканя на танц, само че да не би да ми откаже. Искам да я изпратя, да отидем на ресторант или на разходка. Да, почтени оферти, само че по неписаните правила на ритуала, заредени със прикрит смисъл. Това е то първият сондаж, изследване на почвата. Всъщност този боязън е изцяло понятен – дано да си спомним случай, когато ние сме канили момче или мъж на танц или сме му предложили да създадем нещо дружно, т.е. сме поемали риска на самодейността. Мисълта по какъв начин ще реагира е притеснителна.

Достатъчно добър ли съм в леглото
Е, това към този момент е един доста мъжки боязън. Тук излизат на напред във времето освен клишета, само че легенди и митове за мъжката потентност и прочие умения. А общоизвестно е, че колкото повече желае да се показа добре, толкоз по-голяма е вероятността да се случи тъкмо противоположното. Дълго подтисканото предпочитание, новостта на обстановката, страхът “да не се изложи “ не рядко си споделят думата. Кой какъв е на територията на най-интимното нормално излиза наяве след първия път. Тук спада и опасението по какъв начин ме намира тя спрямо предходните си гаджета.

Иска да ме върже
Това е присъщ мъжки боязън, който може да бъде оценен от доста гледни точки. Първо какво се схваща под „ връзването “. За едни то е даже да сте публични гаджета, за други включва запознаването с приятелите, роднините и не дай си боже – родителите – на това те гледат като на тънки мрежи, които ги оплитат, за трети – това е ужасът от брака. Той може по принцип да не желае прочувствено и всякакво обвързване с жена, а е допустимо да не желае това да сте тъкмо вие. Обикновено връзките сред двама стартират свободно и фриволно, а вътрешната заварка, това да те е грижа за другия, да искаш да си част от живота му е внимателен развой. Той става незабелязано, като същинска магия и всяко принуждение има пагубни последствия. Всъщност страхът „ желае да ме върже “ може да бъде най-добре свестен от дамите, в случай че са попадали в обстановка, когато не са били изцяло наясно с възприятията си, а отсрещната страна е напирала към някакво обвързване. Наистина си е страшничко. Затова при любовта е като правенето на самун – би трябвало квас, т.е. привличане и общ прочувствен заряд, само че би трябвало и време за втасване. Продължава: Най-типичните страхове на мъжете и дамите - II
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР