При закрити врата парламентът обсъжда решението на Министерски съвет за

...
При закрити врата парламентът обсъжда решението на Министерски съвет за
Коментари Харесай

Хлопнаха вратите на пленарната зала. Парламентът заседава тайно

При закрити врата Народното събрание разисква решението на Министерски съвет за оказване на военна и военно-техническа помощ за Украйна и одобрение на Споразумението сред министерствата на защитата на България и Украйна, въз основа на което да бъде предоставено военно имущество.

Кабинетът утвърди и план на съглашение сред отбранителните министерства на двете страни за безплатно даване на въоръжение, техника и муниции, като основа за водене на договаряния.
-->
Българска социалистическа партия дефинираха депутатите, дали своят вот “за ” разглеждането на помощта за Украйна, като “коалиция на войната ”. От " Демократична България " им дадоха отговор, че с " Възраждане " са “коалиция на съветския мир ”.

Депутатите одобриха разискването на военната помощ да е при закрити врата. Българска социалистическа партия и " Възраждане " гласоподаваха срещу.

След като стана ясно, че гласуването на решението за изпращане на военна помощ за Украйна, както и утвърждението на плана на Споразумение сред България и Украйна стават първа и втора точка, с над 10 процедурни оферти за смяна на дневния ред Българска социалистическа партия се пробваха да изместят разглеждането на двете точки. Всички техни оферти бяха отхвърлени, а депутатите излязоха в 15-минутна отмора.

На брифинг от Българска социалистическа партия желаеха обществено гласоподаване на проекторешението за Украйна и отчета на Министерство на защитата. Лидерът на социалистите Корнелия Нинова уточни, че гласуващите са коалиция на войната и излагат България на риск с това решение. Тя изиска президентът и министърът на защитата да дойдат в Парламента и да разгласят листата с въоръжения.

Президентът и министърът на защитата са в Турция. Нинова уточни, че е сюрпризирана от обстоятелството - че Възраждане са излезли от пленарната зала при разискването дали тази точка да участва в дневния ред.

Конкретният тип оръжие и муниции, които държавното управление предлага да предоставим на Украйна, са разказани в лист, направен от Министерство на защитата, който е конфиденциален.

Преди седмица обаче министърът на стопанската система Николай Стоянов разгласи, че той съдържа леко стрелково оръжие и муниции.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР