При варианта Делта на COVID-19 се наблюдава значително повишаване на

...
При варианта Делта на COVID-19 се наблюдава значително повишаване на
Коментари Харесай

Делта вирусът удря все повече млади хора

При разновидността " Делта " на COVID-19 се следи доста повишение на равнищата на заболеваемост във възрастовата група до 19 години. Това заяви Министерството на здравеопазването на страницата си във фейсбук. Одобрените от СЗО ваксини против COVID-19 са ефикасни за попречване на тежко протичане на инфекцията и гибел, в това число и при заразяване с " Делта " разновидността.

" Делта " е над 2 пъти по-заразен и по-бързо разпространяващ се спрямо до момента известните разновидности на инфекцията.

Затова възрастните хора, тези с хронични и съпътстващи болести, неимунизираните и лицата, които не съблюдават общите противоепидемични ограничения за съблюдаване на отдалеченост, носене на защитна маска и други, са по-податливи на заразяване.

При тях доста се покачва и рискът от тежко протичане на болестта.

Колкото по-висока е степента на предаване, толкоз по-висок е рискът от заразяване със SARS-CoV-2 на публични места със скупчване на доста хора. За предотвратяване от заразяване е належащо да се заобикалят места с централизация на доста хора, поучават още веднъж от Министерство на здравеопазването.

Други ограничения, които е належащо да се вземат, са проветряване на пространствата в дома и на работното място, миене на ръцете със сапун и вода или потребление на дезинфектант за ръце на спиртна основа.

От Министерство на здравеопазването още веднъж приканиха хората да се имунизират.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР