При управляващата коалиция наблюдаваме аматьорски подход, процесът на взимане на

...
При управляващата коалиция наблюдаваме аматьорски подход, процесът на взимане на
Коментари Харесай

Стои ли Радев зад Български възход. Истината от човек на Янев

" При ръководещата коалиция следим аматьорски метод, процесът на взимане на решения не се основава на никаква логичност. Има вакуум, в случай че има някакви правила, явно не се съблюдават ", разяснява в " Говори в този момент " Ралица Симеонова, координатор на " Български напредък ", някогашен заместник-министър на защитата.

Тя отхвърли изрично президентът Румен Радев да стои зад политическия план на Стефан Янев.

По тематиката за евентуални предварителни избори Ралица Симеонова съобщи, че има съществени шансове ръководещата коалиция да не издържи дълго във времето.

" Разпадането на обединението закъснява, може би повече няма да има верни решения, които да бъдат взети ", сподели Ралица Симеонова.

Тя означи, че " Български напредък " има упоритост да бъде свързващото звено сред гражданското общество и държавната власт.

" Позиционираме се в дясно, само че търсим поддръжка от всички български жители, които смятат, че родолюбието не е факсимиле. Предлагаме разсъдък, прагматизъм, сдържаност, баланс. Ние към момента нямаме субектност, не сме политически индивид и не мога да приказвам за взаимоотношения с президентската институция. Тепърва построяваме своя профил и образ. Нямаме близки връзки с никой политически индивид ", добави Ралица Симеонова.

Според нея даването на военнотехническа помощ за Украйна не е никакво решение и не трансформира сегашната обстановка.

" Правителството би трябвало да има ясна позиция, а няма единно мнение. Това значи, че обединението не може да взима решения по сходни въпроси. Ние не сме " за " даване на военна помощ за Украйна, по този метод влизаме непосредствено в спора, предоставяйки оръжие дано си дадем сметка, че то убива. Аз персонално бих подкрепила ремонт на военна техника ", добави Ралица Симеонова.

Относно енергийната сигурност и обезпеченост на България Ралица Симеонова акцентира, че фаворизирането на едни източници за сметка на други не е диверсификация и би следвало да се прегледат всички благоприятни условия.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР