При толкова разпокъсан парламент е абсурдно партиите да бъдат пакетирани

...
При толкова разпокъсан парламент е абсурдно партиите да бъдат пакетирани
Коментари Харесай

Човек на Нинова опроверга Промяната. Що е то коалиция?

При толкоз раздробен парламент е неуместно партиите да бъдат пакетирани в обединения, съобщи пред бТВ заместник-председателят на парламентарната група на Българска социалистическа партия Христо Проданов във връзка позицията на „ Продължаваме промяната “, че няма да подкрепят държавно управление с мандат на Българска социалистическа партия.

„ Предполагам, че от „ Продължаваме промяната “ би трябвало да обяснят, за какво са отказали. Ние ще разбираем освен на тях, само че и на всички останали парламентарно показани партии, за какво е значимо да има постоянно държавно управление. Ако успеем да ги убедим, ще бъде добре, в случай че ли не – отиваме на последващи избори “, сподели той.
-->
Христо Проданов дефинира тезата на „ Продължаваме промяната “, че избрани партии са се обединили към избора на Вежди Рашидов за ръководител на Народното събрание и още няколко закона, като подправена.

„ Със същите тези партии „ Продължаваме промяната “ гласоподава за даването на оръжие за Украйна. Само давам образец. Пакетирането в различни типове обединения тъкмо в този раздробен парламент е неуместно. Работи се на правилото на плаващите болшинства, което на практика не е стабилно за страната, само че в последна сметка такива са политическите действителности “, регистрира още той.

Депутатът от Българска социалистическа партия сподели още, че разчита на диалога и разсъдъка в опита да се сформира постоянно държавно управление с третия мандат. Това съгласно него бил последния опит, по тази причина ще изложат тезите си на лидерската среща и ще ревизират възможностите за нов кабинет.

Още не е явен форматът на тази лидерска среща. По-добре било тя да е обща, само че защото от „ Възраждане “ не били съгласни, имало опция и за самостоятелни диалози с водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР