При такава агресия, ние ще отговорим с необходимата сила на

...
При такава агресия, ние ще отговорим с необходимата сила на
Коментари Харесай

Снабдяват граничарите и с автомати

При такава експанзия, ние ще отговорим с нужната мощ на експанзията и в случай че има произшествия на границата, няма да бъде в посока на чиновниците на Министерство на вътрешните работи . Ще бъдем безкомпромисни към всеки, който заплашва живота на чиновниците на Министерство на вътрешните работи по границата. Това съобщи служебният вътрешен министър Иван Демерджиев на ексклузивен брифинг от Елхово

Загиналият служител на реда е от 8 години в системата. Колкото и теоретично да са готови, до момента не са се сблъсквали с такава обстановка, сподели Демерджиев, който изрази съболезнования на околните на починалия чиновник на реда. Той добави, че няма мотив за кадрови промени в Министерство на вътрешните работи. " Това, че някои урод е решил да стреля през границата, не можем всеки ден да вършим кадрови промени ", отсече Демерджиев, който дефинира случилото се още като " гнусна демонстрация ".
 Димитър Стоянов: Убийството на граничния служители на реда е престъпен случай, обвързван каналджии
Димитър Стоянов: Убийството на граничния служители на реда е престъпен случай, обвързван каналджии

Оградата на границата не би трябвало да бъде телена

Той е изискал помощ от Европол и Европейската комисия за справяне с незаконните мигранти. Докато каналджийските мрежи не бъдат разрушени, всеки ден наши или други чиновници ще излагат живота си на риск. Няма да разрешава чиновниците на Министерство на вътрешните работи да бъдат изложени на риск, увери вътрешният министър.

Той се закани, че служителите на реда на турската граница ще имат много по-мощни оръжия в запазване на границата и ще се употребяват при всяко подозрение, че е заплашен живота и здравето на чиновниците. Целта на Министерство на вътрешните работи е гранична полиция да бъде с задоволително готова и оборудвана техника, с цел да може да се оправят с незаконните мигранти. " Това е първото нахлуване с огнестрелно оръжие на мигранти, употребявано от засада. Коментираха се и бронежилетки, само че специалистите, когато заемат позиция, да бъдат справедливи ", прикани министърът.

Демерджиев добави, че турските управляващи също работят по случая, като ще създадат всичко допустимо причинителите на закононарушението да бъдат немрени и изправени пред закона. Имаме уверението на турските управляващи, че ще бъдат открити и изправени пред закона, увери Демерджиев.
 Кой е прострелял служителя на реда на границата?
Кой е прострелял служителя на реда на границата?

Няма логичност да се твърди, че турски граничар и стрелял, уточни Велков

" Момчетата (служителите на МВР) с телата си стопират невиждания напън, който е максимален от бежанската рецесия. Всеки ден оборудването се кърши и поддържа, само че непрекъснато и всеки ден се натъкват на дупки в оградното оборудване на границата ", разяснява Демерджиев.

От своя страна основният секретар на Министерство на вътрешните работи Петър Тодоров разясни обстановката, при която е умрял граничният служители на реда и обстановката с военнослужещият. Военнослужещият съумял да се прикрие зад моторното транспортно средство, почнала е пукотевица, само че служителят на МО съумява да отвърне. От прилежащата територия по негови думи (на военнослужещия - б.р.) са били извършени 10-15 изстрела, само че въпреки всичко служителят на МО остава незасегнат.

Първият изстрел обаче се е оказал съдбовен за граничния служители на реда. Групата, която е провела изстрелите се е отдръпнала към вътрешността на Република Турция. Министерство на вътрешните работи ще вземе всички нужни ограничения по повод сигурността на персоналния състав и служителите на реда имат дълго оръжие за сигурност на чиновниците, акцентира Тодоров.

Главсекът на Министерство на вътрешните работи настоя за законодателни промени - не може след хиляди произнесени присъди, да има единствено стотина ефикасни. дано да се вземат съответните законодателни ограничения, а за останалото ние ще се погрижим, увери Тодоров.
 Синдикат: Министерство на вътрешните работи би трябвало да реагира след убийството на граничния служител на реда
Синдикат: Министерство на вътрешните работи би трябвало да реагира след убийството на граничния служител на реда

Границата би трябвало да се охранява от експерти съгласно синдиката
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР