При специализирана полицейска операция задържаха 49-годишен служител на Община Несебър

...
При специализирана полицейска операция задържаха 49-годишен служител на Община Несебър
Коментари Харесай

Започна се! Спипха общински служител с пари за купване на гласове

При профилирана полицейска интервенция задържаха 49-годишен чиновник на Община Несебър с над 185 хиляди евро и 25 хиляди лв.. Полицията и прокуратурата в Бургас имат данни, че сумата е планувана за търговия с избор преди началото на предизборната акция, съобщи Народоосвободителна въстаническа армия.

В акцията са взели участие чиновници на " Икономическа полиция ”, уточни шефът на ОДМВР – Бургас старши комисар Емил Павлов. Парите са открити в дома на арестувания и са конфискувани. Служителят е бил на управителна служба в Общината. Министерство на вътрешните работи е съумяло да стигне до хората, които обезпечават и разпределят средствата – към така наречен дилъри на гласове.

Прокурор Мария Маркова от Районната прокуратура в Бургас изясни, че е формирано досъдебно произвеждане за предложение и предоставяне на имотна полза на лица, които да гласоподават за избран претендент на локалните избори. Все още се обяснява за коя политическа партия е трябвало да бъде гласувано. Издирват се и други обвинени, за които се допуска, че са взели участие в незаконната скица.

При интервенцията са претърсени четири адреса - три в Бургас и един в Равда.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР