При специализирана полицейска операция на ГДБОП и СБОП Стара Загора

...
При специализирана полицейска операция на ГДБОП и СБОП Стара Загора
Коментари Харесай

Иззеха над 150 кг марихуана от църква, читалище и частни имоти в старозагорско село

При профилирана полицейска интервенция на ГДБОП и СБОП Стара Загора под надзора на Окръжна прокуратура - Стара Загора преди два дни са били открити лица, които се занимават със засаждане, развъждане и разпространяване на марихуана в региона. Над 150 кг от неразрешената от закона субстанция са били открити и конфискувани, след претърсвания на 5 адреса в старозагорското село Дъбово.

По първична информация лице от селото е отглеждало и разпространявало наркотични субстанции. Към момента има данни, че става въпрос за проведена незаконна група.

Известно е, че в незаконната скица са взели участие няколко души. Мъж, осъждан за съзнателно ликвидиране, с богато престъпно минало и голям брой ефикасни присъди за отнемане от независимост е почнал активността по развъждането и разпространяването на опиата още предходната година. Той е оглавил незаконната група, част от която са и неговите синове, и персонално се е занимавал с незаконното разпространяване на веществото. Килограмът подготвена изсушена марихуана той е продавал на цени сред 3000 – 4000 лв.. По-голямата част от облагата от продажбите обаче мъжът е изхарчил в казина и игрални зали.

Служителка на " Български пощи " в пощенския клон на село Дъбово също е взела участие в незаконната активност. Има учредения да се счита, че точно тя е предоставила достъп на проведената незаконна група до публични здания - локалната поща, черква и читалище, където е била укривана изсушената и готова за разпространяване марихуана.

Образувано е досъдебното произвеждане. Обвиняемите за закононарушенията са арестувани за период до 72 часа.












СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР