При смяната на ръководството в една фирма обикновено започват залаганията

...
При смяната на ръководството в една фирма обикновено започват залаганията
Коментари Харесай

На мушка: Новото ръководство на бТВ понижава Юксел Кадриев в репортер?

При промяната на управлението в една компания нормално стартират залаганията какви рокади ще бъдат подхванати измежду редиците на чиновниците. Нещо сходно се случва сега и в първата частна телевизия у нас, бТВ. В медията посрещат Коледа, треперейки от боязън от всеобщи чистки.

След тоталния провал на рейтинга през есенния сезон малкия екран сменя и програмния си шеф, и шефа на отдел „ Човешки запаси ”, които са основните виновници са сриването на гледаемостта на в миналото найголямата медиа у нас. Съответно се чакат уволнения на кг и търсене на нови фрагменти и излъчвания с вяра за връщане на зрителския интерес. За програмата към този момент ще се грижи Апостол Пенчев, който беше програмен шеф и преди 9 години, а в последните пет работеше на същата позиция в конкурентната Нова тв. Именно той изстреля Нова в орбитата по рейтинг с точните си решения какво да се излъчва в медиата. С назначенията и уволненията в медийната група пък ще се занимава Дарина Петров, която е работила в разнородни браншове, само че не и в медийния.

Уволнението на досегашния програмен шеф на Би Ти Ви – Христо Хаджитанев, най-вероятно е подготвяно от дълго време, защото Апостол Пенчев подаде предупреждение за овакантяване на Нова телевизия още при започване на октомври. На овакантената от него позиция медийната група назначи близката до Маги Халваджиян Светлана Василева, която има история в Би Ти Ви доста преди Пенчев. Сега пък излиза наяве, че той се завръща на остарялата си работа в първата частна национална телевизия в България, която по негово време беше неоспорим водач по рейтинг във всички часови пояси.

Поемайки Нова тв, Апостол Пенчев съумя и нея да изведе до лидерска позиция, регистрирайки рекордна гледаемост предходната пролет. Той накара Би Ти Ви да диша праха на излъчвания като „ Хелс Китчън ”, „ Като две капки вода ” и няколко български сериала. Явно това е направило усещане на шефа Ралф Бартолайт, който е поканил някогашния чиновник да се върне на остарялото си работно място. Говори се, че програмния началник е бил прелъстен с много апетитна заплата и уверения, че никой няма да му се бърка в решенията.

Досегашният програмен шеф на Би Ти Ви Христо Хаджитанев остана на тази позиция в продължение на 3 години, които се оказаха най-слабите откъм гледаемост в цялата история на малкия екран. Пухкавият, само че тънък мъж се оказа тотално неопитен за този пост, а некомпетентността му и неуместните програмни решения костваха десетки милиони за малкия екран. Е, удовлетворени от неговите решения бяха обособени продуценти, като да вземем за пример Иван и Андрей, чийто някогашен чиновник е той. Техните продукции бяха добре посрещани и остойностени в Би Ти Ви, без значение какъв рейтинг осъществиха или по-скоро не осъществиха.

Хаджитанев наследи поста си от уволнената в края на 2020-а Маргарита Александрова, тръгнала си ненадейно от Би Ти Ви дружно с тогавашния началник на новините Венелин Петков. Последваха всеобщи оставки на продуценти и кореспонденти, които се реалокираха в Нова телевизия. Под управлението на Хаджитанев от екран бяха свалени хитови излъчвания като „ Бригада Нов дом ” и „ Размяна на съпруги ”, а на тяхно място влезе скандалното „ Ергенът ” – единственото положително решение на началника. Рейтингът на стартиралите като цялостен шлагер „ Фермата ” и „ Сървайвър ” пък ненадейно падна макар вложените в тях милионни бюджети, а „ Шоуто на Николаос Цитиридис ”, в рекламата на което бяха налети големи суми, непрестанно се местеше в разнообразни дни и часове, времетраенето му ту намаляваше, ту се разтегляше, до момента в който най-после хората изгубиха табиет да го гледат и се наложи малкия екран да го спре.

Всички тези неумели опити да се ръководи програмата на малкия екран нямаше по какъв начин да останат без последствия. Причината за раздялата на Би Ти Ви с Христо Хаджитанев не е публично оповестена, само че най-вероятно това са падащите рейтинги. Досегашната шефка на отдел „ Човешки запаси ” Наташа Кумчева пък несъмнено е трябвало да поеме отговорността за всеобщото приключване на кадърни чиновници, изключително публицисти, от Би Ти Ви в Нова тв, което продължава към този момент три години. Според формалната информация на малкия екран и двамата се разделят в малкия екран по взаимно единодушие, което обаче не значи, че единствено са поискали да изоставен. Най-вероятно са им предложили компенсации, с цел да си тръгнат без скандал, макар че мотиви да ги уволнят за несправяне с работата не липсват.

С новия началник на програмата се чакат и нови излъчвания, което неизбежно води до промяна на екипите. Назначените в последните 3 години чиновници в малкия екран треперят от смут, че старите фрагменти може да се завърнат дружно с Апостол Пенчев. Логично, с цел да се освободят работни места за тях, ще би трябвало да има и уволнения. Почти всички сега треперят за работата си и ще посрещнат празниците със свити сърца. Говори се, че с поста си може да се елементарни и Юксел Кадриев, който прави гаф след гаф като водещ на новините, а името му се забърка в скица за нелегално живеене в общински апартамент. Най-вероятно Кадриев ще остане в малкия екран, само че като кореспондент, написа Hotarena.net.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР