При смяната на индивидуалните топломери и водомери за топла вода

...
При смяната на индивидуалните топломери и водомери за топла вода
Коментари Харесай

Искате ли дистанционно отчитане на топломера и водомера? Вижте как може да стане това

" При промяната на самостоятелните топломери и водомери за топла вода жителите би трябвало наложително да слагат устройства с отдалечено отчитане. Законовото условие влезе в действие през 2021 година Крайният период за замяна на измервателните устройства е 01.01.2027 година " съобщи инж. Александър Димитров, шеф на " Топлофикация Велико Търново ". Той предложи на клиентите да обсъдят с обслужващата ги компания за дялово систематизиране модела на отдалечените уреди, които ще конфигурират, за устройствата да дават отговор на условията и възможнистите за доклад на топлинния счетоводител. Инж. Димитров уточни, че  чеодобрените от сдружението водомери за отдалечено отчитане включва марките - Enevita, Акварор- Бояджиев, Синове ЕООД и Беласица.

" Уредите с отдалечено отчитане са улеснение както за клиентите, по този начин и за инкасаторите. При монтажа на устройствата за снемане на показанията от разстояние не се постанова след края на отоплителния сезон жителите да обезпечават физически достъп до самостоятелните топломери и водомери. Отчетът на данните се прави отдалечено. " изясни инж. Димитров. Директорът на предприятието посочи, че с модерните уреди клиентите минават на действителен доклад, а не на планиран, за това и отпада нуждата от изравнителни сметки в края на всеки сезон.
-->
Изпълнителният шеф на " Топлофикация Велико Търново " изясни, че за прекосяване към този метод за снемане на показанията е належащо да бъде взето решение на Общото заседание с най- малко 2/3 от притежателите в постройката. Той посъветва клиентите да не чакат крайния период – 01.01.2027 година " При техническа нередовност или при приключване на периода на валидност на измервателните уреди и нужда от замяна, клиентите би трябвало наложително да инсталират устройства с опция за снемане показанията от разстояние. " акцентира инж. Димитров.

Директорът на предприятието съобщи, че за качествено стартиране на отоплението е належащо регулиращите вентили на радиаторите да бъдат отворени на най-много. Той изясни, че това ще разреши дейно обезвъздушаване на отоплителните тела и по- качествено отопление, а едвам по-късно може да стартира контролиране на степента на загряване.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР