При сливането на две атомни ядра се отделя огромно количество

...
При сливането на две атомни ядра се отделя огромно количество
Коментари Харесай

Fusion Confusion: изследванията на Google показаха, че студеният ядрен синтез е невъзможен

При сливането на две атомни ядра се отделя голямо количество сила и това е процесът, който протича в Слънцето и другите звезди. Ако в земни условия възпроизведем пригодим термоядрен синтез, то това би дало на процедура безкрайна и екологично чиста сила. Но към този момент всички опити в тази тенденция се несполучливи, тъй като за поддържането на този развой се изразходва доста повече сила, в сравнение с се получава.

През 2015 година Гугъл се заинтересува от по този начин наречения леден нуклеарен синтез – хипотетична опция за нуклеарен синтез при стайна температура . Интернет колосът даде $10 милиона на 30 водещи научни лаборатории от целия свят и ги помоли да изучат вероятностите пред тази догадка. Резултатът от тази самодейност бяха голям брой научни работи и публикация в списание Nature.

Получените резултати не са утешителни:

„Не бяха открити доказателства, че студеният нуклеарен синтез е възможен“ – се споделя напълно ясно и малко в резултатите от разбора на всички извършени проучвания.

Получи се по този начин, че самодейността погреба фантазиите за студения нуклеарен синтез. Но вложенията на Гугъл напълно не са напразни: в границите на този план бяха основани неповторими принадлежности и материали. Това са калориметри, които доста добре работят в екстремални условия, метали с висока степен на хидриране и още доста други. Всичко това ще е от изгода в други области на енергетиката.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР