При ситуация, в която ученикът получава общо неразположение, да кажем

...
При ситуация, в която ученикът получава общо неразположение, да кажем
Коментари Харесай

Новата учебна година започна: Какво трябва да знаем?

При обстановка, в която ученикът получава общо неразположение, да кажем след третия образователен час, най-спокойната реакция на учителя е незабавно да се обади на сестрата в учебно заведение. Медицинската сестра надлежно мери температурата и вика родител.
Това съобщи в предаването шефът на столичното 119 приблизително учебно заведение " Акад. Михаил Арнаудов ", Диян Стаматов. Той разяснява стартът на новата образователна година и обърна внимание, че в учебно заведение най-уязвими са учителите.
" След като дойде родител, неговото държание си е персонална отговорност. Разбира се, най-хубавият ход е да заведе детето на персонален доктор ", разясни Стаматов. Той разви хипотезата какво се случва, в случай че възпитаник е с открит и в това време е контактен както със своите връстници, по този начин и с преподавател или учители. " Ако допуснем, че става дума за начален стадий, нещата са много лесни: целият клас излиза в 14-дневен отдалечен режим на образование, дружно с учителя. По-трудна е обстановката обаче в прогимназиален стадий, където са повече учители. Излизането на една паралелка в прогимназиален стадий в отдалечен режим на образование поради един възпитаник, ще докара до излизане в онлайн образование на няколко учители, само че и забележете - и на други класове. Това се случва, тъй като няма по какъв начин да има синхронизиране на образователния график, когато един преподавател е в отдалечена среда поради карантина, а в това време другите класове да са в учебно заведение ", разясни Диян Стаматов.

" Важно е да уточним, че интервалът на карантиниране на един преподавател е работен график - т.е. учителят си е като на работа в клас, а не в болничен отпуск. Такъв отпуск има единствено когато има позитивен резултат за COVID-19 - при ясни признаци, които са се развили ", уточни Стаматов.
В коридорите, когато се чака на учебната лавка, при напредването до тоалетните, е рационално и вярно учениците да употребяват маски или шлемове, сподели още Диян Стаматов.
Как ще се учи в условия на COVID-19 в клас, при какви обстановки възпитаник не е длъжен да носи маска, и допустимо ли е още веднъж българското учебно заведение да се трансферира напълно онлайн през образователната година - целия диалог с шефа на столичното 119 СУ гледайте след 20:30 ч. в нашата.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР