При сериозни мерки за сигурност общините в Русенско започнаха да

...
При сериозни мерки за сигурност общините в Русенско започнаха да
Коментари Харесай

Започна разпределянето на бюлетините в област Русе

При съществени ограничения за сигурност общините в Русенско започнаха да получават бюлетините и изборните бумаги за предварителния парламентарен избор тази неделя.

Всеки от колите, който идва до Областната администрация, където бива претрупан със съответните материали и по-късно се връща до някоя от общините в района, e под непрекъснат конвой от органите на реда. Това се прави за гарантиране сигурността на книжата и недопускане на фалшификации. Само за няколко дни от Областната администрация в Русе и Районната изборна комисия /РИК/ сътвориха организация всички материали за изборите на 2-и октомври да бъдат раздадени на общините от района. Процесът бе съгласуван персонално от регионалния шеф Анатоли Станев и ръководителя на Районната изборна комисия /РИК/ Милена Хинкова. Припомняме, че при засилени ограничения за сигурност в понеделник в Областната администрация бяха доставени 203 800 бюлетини за общо 203 542-ма гласоподаватели от района. Най-много бюлетини са планувани за община Русе – 145 300, а минимум за Ценово – 4500. На последващо място се подреждат Ветово, Бяла и Сливо поле надлежно с по 12 500, 11 500 и 10 000. На пето място по брой бюлетини остават Две могили с 8 000, следвани от Иваново със 7 000 и Борово с 5000. На процедура бюлетините, които ще бъдат доставени, подсигуряват вота на 100% във всички секции.

За служебният кабинет водещ приоритет остава провеждането на почтени и транспарантни избори – поръчител за устойчиво ръководство. „ Заедно с всички способени институции от района сме подхванали нужните ограничения за бистрота и почтеност по време на изборите. Гражданите би трябвало да бъдат сигурни, че техните права са обезпечени. “, разяснява регионалният шеф Анатоли Станев.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР