При решение на Народното събрание в четвъртък, в първия работен

...
При решение на Народното събрание в четвъртък, в първия работен
Коментари Харесай

Министър Караджов: Можем да възложим критичните ремонти на пътища в първия работен ден след решение на НС


При решение на Народното събрание в четвъртък, в първия работен ден идната седмица Агенция „ Пътна инфраструктура “ може да разпореди осъществяването на сериозните поправки на пътищата.

Това съобщи вицепремиерът и министър на районното развиване Гроздан Караджов  Гроздан Караджов Гроздан Караджов е роден на 14 декември 1966 година в гр. Стара Загора. Завършва британската езикова по време на съвещанието на парламентарнта Комисия по районна политика, благоустройство и локално самоуправление. Казусът с продължаването на договорите за настоящ ремонт и поддръжка на републиканската пътна мрежа беше още веднъж прегледан през днешния ден на съвещание на  парламентарната комисия по районна политика. С утвърждения от народните представители план на решение се дава опция АПИ да може да разпорежда нови действия по подписаните контракти за осъществяване на поддържане на републикански пътища, по договорите за доставка и монтаж на ограничаващи системи, хоризонтална маркировка и пътни знаци до интервала на подписването на нови контракти с реализатори. Това би трябвало да се случи не по-късно от 30 септември 2022 година В решението на парламентарната комисия е записано още, че АПИ може да предприеме дейности да бъдат изпълнени всички стартирани действия по настоящите все още контракти. Това са близо 280 обекта, които би трябвало да бъдат приключени. 

С плана на решение се позволява още Агенция „ Пътна инфраструктура “ да заплати от бюджета си за 2022 година 50 на 100 от изпълнените действия по превантивно, настоящо и зимно поддържане и за ремонтно-възстановителни работи при спешни обстановки. На 100% ще бъдат заплатени средствата за доставка и монтаж на ограничаващи системи и пътни знаци, както и месечните и изключителните задачи по договорите за поддържане. Останалите 50% от финансовите отговорности на АПИ към пътностроителните компании ще се извършат след решение на Народното събрание. То ще е въз основата на отчет на междуведомствената работна група за определяне на изпълнените действия и мнение на районната комисия по него.

Приетото през днешния ден решение от парламентарната комисия се чака да бъде гласувано в пленарна зала в четвъртък. „ За да се понижи общественото напрежение, би трябвало да се платят незабавно 50% от дължимите суми. До 7 май ще може да бъде основана организация за разплащане по всички утвърдени разноски по ремонт и настоящо поддържане. Дължимите средства за слагане на мантинели и маркировка ще бъдат изплатени на 100% незабавно “, сподели районният министър, представен от пресцентъра на Министерство на регионалното развитие.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР