При приготвянето на зимнина най-важният елемент е стерилизацията на бурканите.

...
При приготвянето на зимнина най-важният елемент е стерилизацията на бурканите.
Коментари Харесай

Как да затворите бурканите със зимнина, за да издържат цяла зима

При приготвянето на зимнина най-важният детайл е стерилизацията на бурканите. Извършена вярно, тя подсигурява, че зимнината ви ще оцелее и няма да се наложи да я изхвърлите, а ще я консумирате с приятност.

Необходимо е авансово бурканите да бъдат добре измити и тествани за съществуването на стружки, пукнатини и други недостатъци. Задължително е да ревизирате и капачките: в случай че те са винтови, целесъобразно е да са нови. Ето и кои са методите за  бърза и лесна дезинфекция.
 За 83% от българите домашните артикули са по-качествени За 83% от българите домашните артикули са по-качествени
Половината от българите вземат участие в развъждането и приготвянето на домашни артикули. 83% показват, че употребяват домашно приготвени прод...

1. В микровълновата фурна

Можете да стерилизирате бурканите в микровълновата печка. За задачата изсипете малко вода в тава (на равнище от към 1 см). Поставете в нея бурканите с капачката надолу. Включете фурната на стратегия с мощ 700-800 W за 3-5 минути. През това време водата ще стартира да кипи и бурканите ще се стерилизират.

2. Стерилизация на капачките

Ако употребявате винтови капачки, просто би трябвало да ги сварите във вода за 10-15 минути и да ги извадите тъкмо преди да пандизите бурканите. Капачките се вадят от водата една по една, директно преди да се слагат на буркана. За задачата използвайте специфична щипка.
 Откриха рискови капачки за буркани на пазара Откриха рискови капачки за буркани на пазара
В сезона на затварянето на зимнина откриха рискови капачки за буркани на пазара. Тестове в лаборатории откриха, че в тях има субстанции...

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР