При претърсването на къщата на плажа на президента на САЩ

...
При претърсването на къщата на плажа на президента на САЩ
Коментари Харесай

Претърсиха къщата на Байдън, какво откриха

При претърсването на къщата на плажа на президента на Съединени американски щати Джо Байдън в Делауеър не са открити никакви класифицирани документи, съобщи юристът на президента.

" Не бяха открити документи с гриф за класифицирана информация ", съобщи юристът Боб Бауер в изказване след последното претършуване на движимостите на президента за погрешно съхранявани документи.
-->
Въпреки това сътрудниците взели " за по-нататъшен обзор някои материали и ръкописни бележки, които наподобява се отнасят до времето, когато е бил вицепрезидент.

По-рани през днешния ден сътрудници на ФБР претърсиха къщата на президента на Съединени американски щати Джо Байдън край Рехобот Бийч, Делауеър, оповестиха двама осведомени източници пред NBC News, съобщи БГНЕС.

Трети източник, осведомен със обстановката, съобщи, че за претърсването не е имало заповед и то е било по взаимно единодушие.

Личният юрист на Байдън, Боб Бауер, съобщи, че Министерството на правораздаването прави претърсването с цялостната поддръжка и подпомагане на Байдън.

" Съгласно общоприетите процедури на Министерството на правораздаването, в полза на оперативната сигурност и интегритет, то се опита да извърши тази работа без авансово обществено известяван и ние се съгласихме да сътрудничим ", сподели Бауер. " Претърсването през днешния ден е още една стъпка в задълбочения и своевременен развой на Министерството на правораздаването, който ние ще продължим да поддържаме и улесняваме напълно. Ще разполагаме с спомагателна информация след приключването на днешното претършуване ".

По-рано в резиденцията на Байдън в Уилмингтън и в офис на вашингтонски мозъчен концерн бяха открити документи с гриф за класифицирана информация, само че по-рано този месец Бауер съобщи, че в къщата на президента на плажа не са открити класифицирани документи. Личните юристи на Байдън са претърсили резиденциите в Уилмингтън и Рехобот Бийч за спомагателни документи, сподели той.

" Личните юристи на президента откриха в резиденцията в Уилмингтън евентуален запис с класифицирана информация измежду съхраняваните материали в стая, която се намира в съседство с гаража ", се споделя в предходното изказване на Бауер. " След като персоналните юристи на президента откриха този документ, те оставиха документа на мястото, където беше открит, и преустановиха претърсването на съответното помещение, където се намираше. След претърсването в резиденцията в Уилмингтън, юристите продължиха към резиденцията в Рехобот и направиха претършуване там. В резиденцията в Рехобот Бийч не бяха открити евентуални документи и късно вечерта юристите се върнаха във Вашингтон ".

Преди това ФБР претърси офисите на Центъра за дипломация и световна ангажираност " Пен Байдън " в средата на ноември, откакто там бяха открити класифицирани документи, заяви NBC News във вторник. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР