При претърсването на кабинета на Пламен Узунов са иззети множество

...
При претърсването на кабинета на Пламен Узунов са иззети множество
Коментари Харесай

Иззеха документи за български и чужди граждани от кабинета на Пламен Узунов

При претърсването на кабинета на Пламен Узунов са конфискувани голям брой документи, съдържащи персонална и служебна информация от действен темперамент , отнасяща се за български и задгранични жители, оповестиха от пресцентъра на прокуратуратарокуратурата.

При претършуване в кабинет, употребен от обвинения Пламен Узунов, осъществено на 9 юли, след авансово позволение на арбитър при Специализиран углавен съд, са конфискувани голям брой бумаги и документи, свързани с активността на законодателната, изпълнителната и правосъдната власт - Народно заседание, Министерство на вътрешните работи, Комисия за противопоставяне на корупцията и лишаване на нелегално добито имущество, Прокуратура на Република България и други.
 Прокуратура
Специализирана прокуратура стартира оглед на конфискуваните материални доказателства, при който се откри, че в кабинета си в Администрация на президента, П.У. е съхранявал материали, които не се отнасят до неговите директни служебни отговорности и отговорности. Сред тях са копия на преписка сред две търговски сдружения, касаещи три външно търговски контракта.
 Прокуратура
Един от тях е предмет на следствие по досъдебно произвеждане на Специализирана прокуратура, формирано за закононарушение по член 321, алинея 6 от Наказателен кодекс (престъпно сдружение) и по член 219, алинея 3 от Наказателен кодекс (умишлена безстопанственост) . В развой на определяне е отношението на Пламен Узунов към предмета на следствие по досъдебното произвеждане.
 Прокуратура
В същия кабинет е открито и конфискувано копие на цялата кореспонденция по искане на основния прокурор на Република България до Народното събрание от 2017 година за предоставяне на позволение за възбуждане на наказателно гонене против народния представител Манол Тр. Генов за осъществени от него закононарушения по член 277 а, алинея 4, по отношение на член 20, алинея 3, по отношение на алинея 1 и по член 167, алинея 3, по отношение на член 26, алинея 2, по отношение на алинея 1 от Наказателен кодекс. Сред конфискуваната документи са и копия от разпити пред арбитър на очевидци, в това число такива с загадка идентичност.

Предстои прокуратурата да откри по какъв метод обвиненият е получил копие от преписката, адресирана само до Народното събрание , в случай, че като секретар на президента по правни въпроси и антикорупция, не е разполагал с сходни пълномощия.
 Прокуратура
Иззети са също по този начин бележници с изписан ръкописен текст, фотоси и огромен размер от материали, съдържащи персонална и служебна информация от действен темперамент, отнасяща се за български и задгранични жители. Анализира се тяхното наличие, дали същите съставляват класифицирана информация и имат ли отношение към националната сигурност на страната.

Огледите на конфискуваните материални доказателства не престават, като българската общност ще бъде осведомена в допълнение за откритото.
 Прокуратура
Специализирана прокуратура разгласява част от конфискуваната документи, обвързвана с искане на основния прокурор до Народното събрание и протоколи от решения на КПКОНПИ.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР