При претърсването на гаража към клуб SS е иззета една

...
При претърсването на гаража към клуб SS е иззета една
Коментари Харесай

Ще лъсне всичко! От клуба на Нотариуса са иззети каса с документи, камери и дискове. Открили и…

При претърсването на гаража към клуб SS е конфискувана една каса с документи, които сега се преглеждат, и две писалки със записващо устройство, които са обект на експертиза, камери и дискове. А също и читател на картите, с които е влизано вътре, който продължава да се изследва. Това сподели в изявление за предаването „ (О)позиция “ на „ Сега “ ръководителят на Софийската градска прокуратурата Илиана Кирилова. „ Намерихме и карти – и чисто нови, и такива с написани дребни имена, които са ни непознати, които не ги свързваме с нищо “, уточни прокурорката.
Министерство на вътрешните работи още не са дали отговор на запитването на прокуратурата дали убитият Мартин Божанов – Нотариуса е бил сътрудник или различен тип помощник на министерството. Кирилова уточни, че не знае какъв брой време би трябвало да отнеме сходна инспекция в Министерство на вътрешните работи. „ Ще изпратим още веднъж въпроси “, добави тя.
Кирилова сподели още, че за разкриването на убийството на Божанов, станало на 31 януари, е доста значимо да бъде „ отворен “ телефонът му. А към този момент наподобява, че проверяващите няма да се оправят с това, както не съумяха да „ отворят “ и айфона на убития предишния август Алексей Петров и в този момент чакат помощ от Съединени американски щати.
Колкото до следствието, обвързвано с активността на Божанов, Софийската градска прокуратура продължава да пробва да разплете мрежата към него и да потвърди дали е имало магистрати, на които той е влиял.
„ По време на разпитите се загатват имена на разнообразни магистрати “, сподели Кирилова, само че добави, че прокурорите, които следят делото, не желаят тези имена да бъдат огласени, до момента в който не се убедят, че тези съдии и прокурори са направили нещо под въздействие на Нотариуса.
„ Ние имаме показания, че е имало избрани прокурори и съдии, които са посещавали клуб SS. Но какво се е говорило, дали са се разменяли информации по каузи, дали са се давали обещания, ние няма по какъв начин да знаем. Те отхвърлят “, сподели Кирилова.
Тя уточни, че по делото към момента не е разпитан някогашният основен прокурор Иван Гешев, за който има очевидци, че е контактувал с Божанов. „ В един миг би трябвало (да бъде разпитан) “, допусна тя.
Кирилова разяснява и чувалите с материални доказателства, конфискувани от Софийската районна прокуратура от „ Осемте джуджета “, за които в последните седмици се чуха доста подозрения, че може да бъдат манипулирани в градската прокуратура. „ Огледани са, разказани са, дотук няма нищо смущаващо, само че следва да се огледат още един път, да се проследят делата “, сподели Кирилова.
Самата тя е разпитана от пъкъл хок прокурора Даниела Талева, която ревизира дали и.ф. основният прокурор Борислав Сарафов има някакво отношение към кръга „ Осемте джуджета “.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР