При появата си на европейския пазар, новият Nissan Qashqai ще се

...
При появата си на европейския пазар,
новият Nissan Qashqai ще се
Коментари Харесай

Новият Nissan Qashqai ще бъде пионер в електрификацията на марката в Европа

При появяването си на европейския пазар, новият Nissan Qashqai ще се трансформира в един от най-електрифицираните модели, налични за закупуване на континента. Освен във версия с mild hybrid хибридна задвижваща система (140 и 160 конски сили), SUV моделът ще бъде и първата кола на марката в Европа, която ще се предлага с електрифицираната задвижваща система e-POWER, позната от продуктите на компанията в Япония.

Новият се чака да изиграе основна роля за реализирането на целта от 50% дял на електрифицираните представители на Nissan, осъществени на територията на Европа до 2024 година.

e-POWER задвижващата система, която е била специално пригодена за новата генерация на Qashqai, ще се предлага във версия с четири и две задвижващи колела, както и при избор на 6-степенната ръчна или Xtronic CVT предавателната кутия на модела. Максималната мощ на системата е 190 конски сили, като за разлика от японската си версия и нейният дозареждащ батерията двигател с вътрешно горене с работен обем от 1.2 литра, при Qashqai моторът е с работен размер от 1.5 литра.

Основната отличителна линия на задвижващата система на Nissan се състои в това, че двигателят с вътрешно горене се използва единствено за генериране на електрическа сила, която се акумулира в батерията за последващото задвижване на колелата. Водачът пък има възможност да избира сред три режима на работа на хибридната система- Standard, Sport и Eco.

Версията на новото потомство на Nissan Qashqai във версия с e-POWER задвижване ще бъде лансирана на пазара в Европа през следващата година.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР