При положение че ЦСКА не внесе в капитала на „Спортни

...
При положение че ЦСКА не внесе в капитала на „Спортни
Коментари Харесай

Държавата излиза от фирмата за Българска армия, ако ЦСКА не внесе 22 млн. лв. капитал

При състояние че ЦСКА не внесе в капитала на „ Спортни парцели Българска войска " АД 22 милиона лв., то сдружението ще се Заличи. Това е вписано в решение №630 на Министерския съвет от 28 октомври, което към този момент е оповестено и всяко закъснение ще идва от клуба.

В устава на новата компания, която би трябвало да позволи казуса с парцелите на футболния клуб, би трябвало да са записани условията на член 189 от Търговския закон:

(1) Акционерите, които не създадат уговорените вноски в период, дължат лихви, в случай че в устава не е планувана наказателна клауза. При веселба на непарична вноска може да се търси обезщетение за действителните вреди.

(2) (Изм. - Дъждовни води, бр. 38 от 2006 година, в действие от 1.10.2006 г.; влизането в действие изменено на 1.7.2007 година, бр. 80 от 2006 г.) Акционери, които са в веселба, в случай че не създадат дължимите вноски, откакто им е отправено документално 1-месечно предупреждение, се считат за изключени. Предупреждението би трябвало да бъде оповестено в Търговския указател, в случай че за прехвърлянето на акциите се изисква единодушие на сдружението.

(3) Изключеният губи акциите си и направените вноски. Акциите на изключения се обезсилват и унищожават. Дружеството предлага за продажба нови акции на мястото на обезсилените. Направените вноски от изключения се отнасят във фонд „ Резервен ".

Отделно държавният интерес е предпазен и от условието решенията в новата компания да се вземат с единогласие, откакто страната и ЦСКА ще имат по 50% от акциите.

Както е известно, Министерският съвет, утвърди основаването на взаимната компания сред държавната „ Сердика спортни парцели " ЕАД и „ Арена ЦСКА " ЕООД, която е на клуба, преди седмица. В точка трета на решението са вписани и всички парцели, които са в апортната вноска на страната, оповестява 24 часа.

Най-важната е, че в тях е и остарялото стрелбище на Панчарево, което пустее от години. Навремето там упражняваха даже и националните ни състезатели. Така на негово място може да се построи общежитие за школата, каквито бяха проектите на шефовете на ЦСКА. Част от него може да бъде употребена и като хотел, като развиването и на тези активност е позволена.

След вписването на новото сдружение „ Спортни парцели Българска войска " би трябвало да се избере тъкмо кой план за обновяване на стадиона ще се осъществя. След това би трябвало да преминат и съгласувателни процедури, които няма да са по никакъв начин леки.

Плановете са новият стадион да бъде подготвен до март 2021 година и той да дава отговор на най-високите условия на ФИФА и УЕФА. За задачата би трябвало да има и дребен паркинг, който не е може да е под земята поради новите условия за битка с тероризма в Европа.

В момента обаче общината в София възнамерява и отвори буферни паркинги към метрото до стадион „ Васил Левски " и Орлов мост, които могат да поемат почитателите при огромни мачове на „ Българска войска ".

Новото акционерно сдружение ще е със седалище на Националния стадион "Васил Левски ", както е вписано в решението - бул. „ Евлоги Георгиев " №38. „ Българска войска " по принцип е на бул., Драган Цанков " №3, където е и футболният клуб.

От ЦСКА на няколко пъти подсигуряваха, че няма да излизат от чашата на настоящето оборудване, както е условието на еколозите за опазването на Борисовата градина.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР