При подготовката на строителната площадка са изсечени 6 дървета на

...
При подготовката на строителната площадка са изсечени 6 дървета на
Коментари Харесай

Това ли е екологичната политика на Община Русе - 100% застрояване на имотите и изсичане на дърветата около тях?

При подготовката на строителната площадка са изсечени 6 дървета на възраст сред 30 и 50 години

На 24 януари 2022 година на съвещание на Общински съвет - Русе Мариян Димитров направи запитване на тематика: "Строежа на „ Многофамилна жилищна постройка с обществено-обслужващ първи етаж и допълващо застрояване – обект за комерсиална активност (магазин) "

Той сподели следното:

"УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН КМЕТЕ,

Това ли е екологичната политика на Община Русе - 100% застрояване на парцелите и изсичане на дърветата към тях, в това число и тези, които са част от уличното озеленяване?

Това са въпросите и на доста разтревожени русенци за екологичното настояще и бъдеще на гр. Русе!

УВАЖАЕМИ ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИЦИ,

УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН ПРЕДСЕДАТЕЛ,

УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН КМЕТЕ,

Правя запитване по отношение на градежа на „ Многофамилна жилищна постройка с обществено-обслужващ първи етаж и допълващо застрояване – обект за комерсиална активност (магазин) “.

Възложител на постройката е компания „ ЕТЕРА М “ ЕООД. Строежът е ситуиран в УПИ І – 5159, кв. 149, с административен адрес гр. Русе, ул. „ Свети Георги “ № 8 - на ъгъла с ул. „ Видин “.

При подготовката на строителната площадка са изсечени 6 дървета на възраст сред 30 и 50 години, намиращи се в имота и 2 липи на възраст над 60 години – третата и четвъртата под ред, след кръстовището, намиращи се по прилежащия тротоар на градежа по ул. „ Видин “. От осъществените изкопни работи се вижда, че парцелът ще бъде застроен на 100 %.

По този мотив желая да задам на кмета Пенчо Милков следните въпроси:

Кой и за какво даде позволение за изсичане на двете многогодишни липи по прилежащия тротоар на улица „ Видин “, които са част от уличното озеленяване и са част от зелената система на гр. Русе, според член 13 от Закон за устройство на територията и свързаната с него Наредба № 7?

Кой позволи изсичането на 6 - те многогодишни дървета на възраст сред 30 и 50 години, въпреки и намиращи се в имота, които са в регулационните граници на гр. Русе и би трябвало да бъдат картотекирани?

Спазена ли е Наредба 30 за построяването и опазването на зелената система на Община Русе?

Кой позволи 100 % застрояване на парцела и къде в този парцел е планувано място за озеленяване, в това число и за засаждане на дървета?

Каква ще бъде височината на постройката и броя на жилищните и търговски единици в нея?

Спазени ли са нужните отстояния от прилежащите здания, а линията на застрояване на тази постройка по ул. „ Видин “ съобразена ли е и за какво не съответствува с линията на застрояване на двата прилежащи блока намиращи се по същата улица?

Предвидено ли е построяването на паркоместа, какъв брой на брой и къде в парцела ще бъдат ситуирани?

Това ли е екологичната политика на Община Русе- 100 % застрояване на парцелите и изсичане на дърветата към тях, в това число и тези, които са част от уличното озеленяване?

Господин Кмете,

Това са въпросите и на доста разтревожени русенци за екологичното настояще и бъдеще на град Русе!

Мариян Димитров
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР