При починалото дете не е изолиран патологичен менингокок, както се

...
При починалото дете не е изолиран патологичен менингокок, както се
Коментари Харесай

Кацаров с първи думи за починалото дете

" При умрялото дете не е изолиран патогенен менингокок, както се чака и каквато е била първичната диагноза, не е изолиран и при контактните лица ". Това сподели пред публицисти министърът на опазването на здравето доктор Стойчо Кацаров по отношение на умрялото дете. Той добави, че доколкото му е известно другите контактни деца са в положително положение.

" Имам отчет от шефа на РЗИ и Националния център по заразни и паразитни заболявания. Предприети са всички нужни противоепидемични ограничения и ограничения за уединяване на причинителя на болестта ", увери Кацаров.

" Що се отнася до дейностите на лечебните заведения, почнала е инспекция от Изпълнителна дирекция " Медицински контрол ". Ще бъдат тествани всички лечебни заведения за това дали е оказана дължимата грижа при здравното обслужване на това дете ", добави той.

По думите му по негова молба от столичното РЗИ ще разпространят цялата информация, с която разполагат по случая до обяд.

Припомняме, че от 1 декември беше прекратено присъственото образование в детска градина " Вълшебство "  по наставление на Столичната здравна инспекция след установени случаи на деца, позитивни за бактериален менингит. Впоследствие стана ясно, че едно от децата е умряло.

На 29 ноември от СРЗИ са взети проби от 31 деца и 8 души от личния състав, които са били контактни на инфектирано дете. Изследванията, направени от Националния център по заразни и паразитни болести, демонстрират, че 16 деца и 2 възрастни са позитивни за съществуване на Neisseria meningitidi (менингокок).
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР