При първия си разпит пловдивският лекар Иван Димитров излъгал, че

...
При първия си разпит пловдивският лекар Иван Димитров излъгал, че
Коментари Харесай

ОБРАТ! Обвиненият в убийството на Плъха д-р Иван Димитров се оказа, че излъгал. Истината е…

При първия си разпит пловдивският доктор Иван Димитров излъгал, че с крадеца Жоро Джевизов-Плъха, в чието ликвидиране е упрекнат, единствено се сборичкали, изобщо не загатнал, че е носил револвер. Опитал се да заблуди служителите на реда, че в двора му имало и трети човек и до момента в който двамата с Плъха си нанасяли удари, чул изстрели, създадени евентуално от другия мъж. „ Отговаряше обаче в резюме и се усъмних, че не споделя истината “, съобщи пред Пловдивския апелативен съд Георги Методиев, работил към датата на закононарушението във Второ районно и по-късно напуснал системата на Министерство на вътрешните работи.
Делото се гледа от различен състав от апелативни магистрати, откакто Върховен касационен съд го върна поради непълноти и несъгласия в претекстовете към неоправдателната присъда от 2,5 години условно, произнесена на 10 март м. година, написа 24 часа. Медикът беше упрекнат в ликвидиране при превишаване на рамките на неизбежната защита, откакто в нощта против 2 март 2018 година прострелял крадеца с противозаконния си револвер. Д-р Димитров видял от жилището си, че в гаража му в двора свети, взел оръжието и слязъл долу. Жоро Плъха го замерил първо с нож, а след това и с железна табела и лекарят стрелял. После двамата се разбягали в разнообразни направления и сутринта крадецът бил открит мъртъв на капака на кола до регионалната администрация.
За тези над 5 години делото мина два пъти през първата инстанция и доктор Димитров беше оневинен и от двата състава. След това Апелативният съд реши, че той е можел да окаже опозиция и без да убива крадеца и произнесе условна присъда, само че тя беше анулирана и делото продължава още веднъж във въззивната инстанция.
Следващото съвещание е на 3 юли и на него би трябвало да се изслушват експертизи. Те ще търсят отговор на въпроса допустимо ли е доктор Димитров да се е самонаранил в крайници, с цел да твърди след това, че Жоро Джевизов е хвърлил по него нож.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР