При първите признаци на настинка или грип всички знаят какво

...
При първите признаци на настинка или грип всички знаят какво
Коментари Харесай

Не яжте тези храни, когато сте болни

При първите признаци на простуда или грип всички знаят какво да създадат: пригответе си домашна пилешка чорба, направете чай с лимон или джинджифил; пийте прясно изцеден портокалов сок, а цитрусовите плодове " поглъщайте " в огромни количества, поучава trafficnews.bg.

Но знаете ли, че някои здравословни храни могат да навредят на така и така сензитивното ви здраве? Ето лист на храните, които в никакъв случай не би трябвало да ядете, когато сте заболели.

Когато имате грип, простуда или тресчица, избягвайте:

Спанак

Смята се, че спанакът задейства клетките, наречени мастоцити, за освобождение на хистамин и активиране на възпалителния развой, което в допълнение изостря умората и други признаци на простуда и грип.

Орехи

Тези храни съдържат хранителни субстанции, които оказват помощ на организма да се бори с инфекцията, като цинк и витамин Е. Но е добре да се въздържате от потреблението на този артикул в първите дни от болестта, изключително в случай че имате стомашен вирус или тресчица. Орехите са богати на мазнини, за обработката на които тялото се нуждае отдавна, а това може да ви лиши от силата, от която се нуждаете.

Броколи

За да избегнете раздразнение на стомашно-чревния тракт, яжте храни, които съдържат по-малко фибри и са по-лесни за храносмилане, тъй че тялото да има време да се бори с инфекцията.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР