-При опасност от големи срутища превантивно ще се затварят участъци От

...
-При опасност от големи срутища
превантивно ще се затварят участъци От
Коментари Харесай

Служители на областните пътни управления и на поддържащите фирми ще обхождат постоянно трасетата с опасност от свличане на камъни

-При заплаха от огромни срутища превантивно ще се затварят сектори

От изобилните превалявания от сняг и дъжд в последните седмици, интензивното снеготопене и огромните температурни амплитуди се активизираха редица срутищни процеси. С прогнозата за затопляне на времето и повишението на температурите нараства заплахата от активизирането на нови геодинамични процеси, най-много в дифилетата и в планинските региони. В тази връзка председателят на Управителния съвет на Агенция „ Пътна инфраструктура “ Георги Терзийски разпореди на регионалните пътни управления и на пътноподдържащите фирми да правят непрекъснати обходи на трасетата, на които има заплаха от свличане на скална маса. Работата им ще се подкрепя от екипите на тол контрола.

При заплаха от огромни срутища превантивно ще се затварят пътни участъци, тъй като е значимо да се гарантира безопасността на пътуващите.

Към момента поради срутища, активизирали се по републиканската пътна мрежа от интензивните превалявания през януари, са въведени ограничавания в 7 сектора от републикански пътища. Временно движението на Автомагистрала „ Струма “, в отсечката от 7-ми до 9-ти км е лимитирано в двете посоки заради обрушване на ската, като обходният маршрут за леките коли е по път III-1801 през Мало Бучино - път I-1 през Владая, а тежкотоварните превозни средства изчакват на място. Екип от алпинисти и на пътноподдържащата фирма работи с оптималната готовност, за да може правата да се обезопаси и движението да се възвърне възможно най-скоро.

Затворен остава секторът от път II-16 Своге – Ребърково в региона на с. Елисейна поради сриването на скална маса на пътното платно и обрушването на ската. Движението се пренасочва по обходен маршрут. За леките коли той е през Своге – Гара Лакатник – Дружево – Долно Озирово – път I-1 – Враца. За тежкотоварните над 12 тона: Враца – Мездра – Ботевград – София – Своге.

Поради активизирало се свлачище остава ограничено прекосяването по пътя за Рилския манастир след с. Пастра /от км 19+400 до км 31+000/. Пропускат се единствено автомобили със специфичен режим на придвижване, автомобили на Спешна здравна помощ, органите на Министерство на вътрешните работи и Пожарна сигурност и защита на популацията, както и превозни средства, обслужващи Светата Рилска обител единствено през светлата част на денонощието от 6 ч. до 18 ч.

Движението по второкласния път II-19 Симитли – Банско в региона на с. Градево /при км 8+500/ се реализира в една лента, поради подкопаване на пътя от дъждовете. С нараснало внимание се осъществява преминаването по третокласния път III-197 Сатовча – Доспат след отбивката за с. Осина в област Благоевград поради нарушена пътна настилка. В област Смолян временно придвижването по път ІІІ-197 Сатовча – Доспат в региона на Доспат се прави в една лента заради проваляне на банкета и част от лентата за придвижване.

Трафикът по път III-868 Рудозем – Смолян при км 6+600 се реализира в една лента с пропускателен режим поради пропаднал пътен прием на пътното платно.

*Източник: www.api.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР