При очевидно нарушение на авторските права YouTube ще трябва да

...
При очевидно нарушение на авторските права YouTube ще трябва да
Коментари Харесай

YouTube ще посочва името и адреса на нарушителите на авторски права

При явно нарушаване на авторските права YouTube ще би трябвало да даде на притежателя на правата името и адреса на нарушителя, само че не и електронната му поща или IP-адреса.

Федералната правосъдна палата на разгласи през днешния ден решението си, според което електронната поща или IP-адресът на потребителя не попада под действието на задължението за даване на информация, заяви „ Дойче веле”, съобщи БГНЕС.

По този метод съдът на последна инстанция отхвърли да удовлетвори желае на филмовата компания „ Constantin” към YouTube и концерта. Съдът обоснова своето решение с главните положения в настоящото законодателство. Действащите наставления на Европейски Съюз, както и имплементирането на европейското законодателство в Германия се лимитират до даването на имена и пощенски адрес, които в множеството случаи се оказват подправени.

Именно това стана съображение за правосъдно дело по този въпрос.

През 2013 и 2014г. в YouTube са били качени нелегално два кино лентата на компания „ Constantin” със непокътнати авторки права. През идващите години те са били гледани от хиляди консуматори. Производителят е изискал платформата да даде всички регистрационни данни на нарушителите, само че в отговор получил само имената и адресите, които се оказали подправени. Действията си представителите на YouTube мотивираха с обстоятелството, че законът не ги задължава да дават цялостната информация за потребителите.

През юли 2020 година Европейският съд в Люксембург също реши, че под термина „ адрес” може да се схваща само пощенският адрес, а друг на електронната поща или IP-адресът. Телефонният номер на нарушителите също не попада под ударите на правото на информация.

Това тълкуване на Европейския съд е наложително за съда в Германия, съобщи председателстващият арбитър Томас Кох.

Разширяването на отговорността на интернет- платформите по отношение на нарушаванията на авторските права към този момент са обект на разискване в Евросъюза. Той се съдържа в признатата през 2019 година противоречива промяна на законодателството за отбраната на авторските права. Държавите от Европейски Съюз получиха 2 година с цел да го приложат в националните си законодателства.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР