При очакван успех стартира днес търговията на първи акции на

...
При очакван успех стартира днес търговията на първи акции на
Коментари Харесай

Телелинк Бизнес Сървисис продаде 70% от първите си акции

При предстоящ триумф започва през днешния ден търговията на първи акции на борсата на Телелинк Бизнес Сървисис Груп.

Няколко часа след формалната гала, с която се откри опцията за търговия, компанията продаде 70% от препоръчаните скъпи книги.

Търговията с акции на Телелинк Бизнес Сървисис Груп АД (ТБС Груп) стартира през днешния ден на Българска фондова борса. На първия транш за продажба са препоръчани 7% от скъпите бумаги на сдружението на минимална цена от 7,60 лева за акция. Размерът на емисията на ТБС Груп е 12 500 000 лева, разпределен в съответния брой акции, като всяка е с номинална стойност 1 лев. Книжата на ТБС Груп се търгуват на Основен пазар на БФБ, Сегмент Standard под борсов код TBS. Маркетмейкър на емисията е капиталовият медиатор Елана Трейдинг.

„ Листването на ТБС Груп е знаково за българския финансов пазар, защото това е втората водеща високотехнологична компания, която става обществена през последните пет години. IT секторът отбелязва напредък, перспективен е и има сериозен потенциал да се трансформира в мотор на възобновяване на стопанската система на страната ни след пандемията “, сподели доцент доктор Маню Моравенов, изпълнителен шеф на БФБ.

“Разглеждаме дебюта ни на фондовата борса, и като цяло публичността на компанията, като стъпка в израстването на нашите разбирания, модел на ръководство и подготвеност за предстоящ напредък. Радваме се, че ще дадем опция на нови акционери да се допрян до това, което е ТБС, нашата просвета и заряд. Вярвам, че измежду новите акционери ще намерят място и част от нашите чиновници. Аз и целият ми екип одобряваме предизвикването да бъдем единственият систематичен интегратор на БФБ с огромна доза отговорност и заряд “, сподели Иван Житиянов, изпълнителен шеф на ТБС Груп.

Предлагането на акции от първия транш ще продължи 10 работни дни до 19 юни. По този метод ТБС Груп извършва проекта си от началото на годината да предложи лимитирана част от компанията на закрепена атрактивна цена и респективно да разреши на повече вложители да запишат акции. Компанията има вяра, че по този метод ще даде опция на по-широк кръг от заинтригувани да погледнат компанията от позицията на акционери преди главното предложение през втората половина на септември.

 Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР