При небивал интерес преминава гласуването за кандидат-президентска двойка и народни

...
При небивал интерес преминава гласуването за кандидат-президентска двойка и народни
Коментари Харесай

Небивал интерес към гласуването във Франция

При нечуван интерес минава гласуването за кандидат-президентска двойка и народни представители в Българското посолство в Париж, Франция, съобщи .

За малко сутринта имаше проблем със съставянето на секционните изборни комисии, откакто се оказа, че хора, препоръчани от политически партии, въобще не са знаели за това. Повечето екипи на СИК бяха образувани от доброволци.

Всички секции сутринта отвориха в точния момент, а съществени нарушавания на вота не са регистрирани. Българите във Франция могат да упражнят правото си на глас в общо 18 секции, ситуирани в 15 града. Машинен избор има в три от секциите в Париж, както и в тези в Ница, Лион и Тоар.

Според Министерство на външните работи бавното гласоподаване в Париж се дължи на обстоятелството, че доста от гласуващите не са подали авансово заявление, както се изисква от ЦИК, и го попълнят на място, а това затруднява процеса.

От ЦИК припомнят, че всеки жител може да я изтегли от уеб страницата на Комисията и да я попълни авансово, вместо да губи време в секцията.

Гласуването във Франция не изисква зелен документ, защото подобен е нужен при събиране на 50 души на едно място.

 

 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР