При кворум от 151-ма народни представители председателят на Народното събрание

...
При кворум от 151-ма народни представители председателят на Народното събрание
Коментари Харесай

Официално! Шефът на НС прекрати правомощията на Диана Ковачева, ето какво е бъдещето ѝ

При кворум от 151-ма народни представители ръководителят на Народното събрание Росен Желязков откри днешното съвещание на Народното събрание. В началото той поздрави мюсюлманите във връзка празника Рамазан Байрам, след което срещна депутатите с програмата на Народното събрание до петък.
От ПГ на „ Възраждане “ желаеха чуване на началника на Военното разузнаване бригаден адмирал Венелин Венев, само че предлагането беше отхвърлено от народните представители.
Казусът, по който предлагаме чуване на ген. Венев, е извънредно сериозен. За първи път имаме случай, в който това стига до Народното събрание с формален отчет. Става въпрос за невиждана интервенция на народен представител от Народното събрание – Атанас Атанасов – в работата на една от службите за сигурност. Това е посягане върху националната сигурност, съобщи от трибуната водачът на „ Възраждане “ Костадин Костадинов.
След апел за наново гласоподаване от страна на Костадинов, Росен Желязков още веднъж подложи на гласоподаване предлагането, само че и от втория опит то не беше признато, предава Novini.bg.
По-късно Желязков оповести пред Народното събрание подадената оставка на омбудсмана Диана Ковачева, с което приключи пълномощията ѝ. Желязков изясни, че според наредбите от Закона за омбудсмана пълномощията на омбудсмана се приключват предварително при подаване на оставка, като в този случай не се приема решение, а оставката се афишира от ръководителя на Народното събрание пред депутатите. Както e известно, Ковачева ще бъде новият български арбитър в Европейския съд по правата на индивида в Страсбург.
Като първа точка от дневния ред депутатите започнаха диспути по промени в Закона за железопътния превоз. След къси разисквания законопроектът беше признат на първо четене.
След това Народното събрание подхвана и законопроекта за изменение и допълнение на Закона за здравето.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР