При кризи като летните пожари ранното локализиране на огнищата е

...
При кризи като летните пожари ранното локализиране на огнищата е
Коментари Харесай

Ще следим и сигнализираме за пожари онлайн


При рецесии като летните пожари ранното локализиране на огнищата е от решаващо значение
(снимка: CC0 Public Domain)

Интерактивна карта, основана на Географска информационна система технологии, ще разреши на жителите да се осведомят онлайн за обстановката с пожарите у нас, както и да подават сигнали за нови огнища.

Географска информационна система компанията Есри България сътвори, с десктоп и мобилна версия, на който посредством всеки, който забележи огън, дим, разгръщане на пожар или друго, може да алармира, като уточни местоположението и изпрати фотография и изложение на обстановката.
още по тематиката
В допълнение на гражданските сигнали, на интерактивната карта е показана и сателитна информация от датчика на НАСА – VIIRS за горещите точки и пожарите освен на територията на България, само че и по целия свят, включително в прилежащите страни, където сега пожарната конюнктура е усложнена.

Целта на плана е посредством опциите на Географска информационна система технологиите да се подкрепи връзката и координацията в обществото ни при изключителни обстановки, разясниха от разработчика на системата.

Интерактивната Географска информационна система карта за пожарите е налична в десктоп и мобилна версия
(екранна фотография: Есри България)

„ Ресурсите на всяка страна са лимитирани и във времена на изключителни обстановки опцията жителите да са „ датчици ” и да могат елементарно и бързо да подават информация, както и да са навременно осведомени, е от основно значение ”, сподели Евгения Караджова, шеф на Есри България.

Компанията посочи, че не носи отговорност за подадената информация, нейната меродавност, реакцията или липса на такава към подадените сигнали и възможни последици от това.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР