При извънредна епидемична обстановка достъпът до сградите на Народното събрание

...
При извънредна епидемична обстановка достъпът до сградите на Народното събрание
Коментари Харесай

Спор! Как да пазят тестовете на депутатите

При изключителна епидемиологична конюнктура достъпът до постройките на Народното събрание да бъде след показване на годен документ за цялостен курс на имунизация против коронавирус или на уверение за преболедуване, уверение за съществуване на антитела, негативен PCR тест, изработен до 72 часа преди този момент, или бърз антигенен тест, осъществен до 48 часа преди влизането в постройката.

Комисията по конституционни и правни въпроси на Народно събрание, с 11 гласа " за ", трима - " срещу ", и без въздържали се, одобри плана на решение за изискванията на достъп до постройките на Народното събрание, препоръчан от депутати от " Продължаваме Промяната " и " Демократична България ".

На вчерашното си съвещание парламентарната комисия по опазване на здравето също утвърди текста. Така, в случай че бъдат гласувани и в пленарната зала, разпоредбите би трябвало да влязат в действие от 24 януари т.г.

Разходите за антигенните проби за сътрудниците на народните представители, сътрудниците на парламентарните групи, чиновниците на администрацията на Народно събрание и представителите на медиите да се покриват от бюджета на Народното събрание, е планувано в проекторешението. Това няма да важи за самите депутати и те ще си заплащат сами бързите антигенни проби.

Спор провокира точката, която регламентира администрацията на Народно събрание да съхранява резултатите от направените бързи проби на територията на Народното събрание до края на деня, идващ деня на взимането на пробите.

Срещу това възрази Ива Митева / " ИТН " / с претекста, че Народно събрание не е лаборатория и не може да съхранява сходни резултати. В началото на съвещанието на комисията породи спор дали точката, която е единствена, би трябвало да бъде разисквана или да отпадне през днешния ден, написа dnews.bg.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР