При искането за освобождаване важно е кой ще замени главния

...
При искането за освобождаване важно е кой ще замени главния
Коментари Харесай

Демерджиев обезпокоен за искането за смяна на Гешев: Дали притеснява някого?! Може да е подмяна

При настояването за освобождение значимо е кой ще размени основния прокурор и дали няма да е състезател от същия тим. Възниква въпросът дали Гешев не е подхванал деяние, което да тормози някой. Обезпокоително е политическото искане за промяна на основния прокурор, може да е замяна. Това съобщи служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев.
„ Ако основният прокурор искаше да предотврати тази обстановка, трябваше да ускори работата си по висящите правосъдни производства и по този метод да отнеме опцията на някои лица, на които трябваше да бъдат повдигнати обвинявания, в този момент да се саморазправят с него. Това безучастие не го търпя “, акцентира той.
Демерджиев разяснява и ограниченията за пътна сигурност в София. „ От няколко месеца вършим разбор, 200 служители на реда в допълнение ще стартират да патрулират в София от 9 юни. „ Метрополитен “ има близо 11 млн. отговорности, които се поемат от Министерство на вътрешните работи. Вместо петте камери, които ни се оферират, по-добре е да се изплатят отговорностите. Ще приемем всяка помощ “, уточни министърът.
По думите му с над 25% са повече глобените водачи. „ Има доста институции би трябвало да се ангажират в сигурността на пътя, измежду тях са и стопаните му. Нито маркировката, нито осветеността или работата на светофара, са обвързване на Министерство на вътрешните работи. Имаме сигнали за голям брой нарушавания, в това число купени шофьорски книжки. Поръчани са нови коли за полицията, стотици камери и нови проби за алкохол и опиати. Заварих полицията с коли с гуми на 6-7 години, което е недопустимо “, разяснява той.
Демерджиев отхвърли да разяснява всеобщите обиски в пловдивска дискотека, като посочи, че текат инспекции, предава Нова.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР