"При ГЕРБ и ДПС може да очакваме някакъв вид прираст

...
"При ГЕРБ и ДПС може да очакваме някакъв вид прираст
Коментари Харесай

Политолог поряза конкуренцията, колко качват ГЕРБ и ДПС на изборите

"При ГЕРБ и Движение за права и свободи може да чакаме някакъв тип приръст в електоралната поддръжка. И вместо 600 000 гласа, каквито са прогнозите в този момент, ГЕРБ да получи примерно 800 000-850 000 гласа и това би бил един доста реален резултат за ГЕРБ. При Движение за права и свободи ще има доста мощна готовност, може би прирастът ще бъде сред 50 000 и 100 000 гласа, като доста от тях ще дойдат от чужбина ", съобщи в изявление за "Труд " политологът Стойчо Стойчев.

"Според мен има шансове за държавно управление, макар че обстановката наподобява нерешима все още, поради заявените настройки от социологическите изследвания. Истината е, че особено във връзка с „ Продължаваме промяната “ (ПП) аз доста се колебая в данните на социолозите ", споделя Стойчев.

"На първо място - електоратът на Политическа партия е радикално изменен спрямо този от ноември предходната година. Тези хора, които гласоподаваха за Политическа партия тогава, няма да са тези, които ще гласоподават за тях в този момент. През ноември половината от гласувалите за Кирил и Асен направиха това, тъй като президентът ги промотира като негови съумели хора. Подкрепата на президента бе извънредно мощен фактор за техния електорален триумф. Сега освен че я няма тази поддръжка, в противен случай - тя е против тях, тъй като Политическа партия са в доста остра борба, както с президента, по този начин и със служебното му държавно управление ", предвижда политологът.

Политическа партия се лимитира до електората на „ Демократична България “ (ДБ) - така наречен фрагментирано остаряло дясно, което е 350 000 души и ще би трябвало да ги дели с Демократична България, изясни политологът.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР