При ежедневните скандали между бившето и служебното управление никой с

...
При ежедневните скандали между бившето и служебното управление никой с
Коментари Харесай

Хайде оставете тия за черната кутия!

При ежедневните кавги сред бившето и служебното ръководство никой с никого не се закача по тематиката за злополуката на Миг 29 край Шабла. Президентът Румен Радев - водач и сътрудник на починалия майор Валентин Терзиев, служебният министър председател Стефан Янев - боен от кариерата, някогашният министър председател Бойко Борисов - и той военачалник...Как пък никой не се сеща, че нещата към случая наподобяват съмнителни?

Последно споделиха, че е намерено мястото на рухване, само че не и черната кутия. С добавката на командира на Военноморските сили Кирил Михайлов, че вероятността да я намерят е " доста, доста дребна ".  Нещо повече, контраадмиралът отписа на процедура шанса да бъде извлечена информация от нея с тезата, че може да е разрушена при случая. Така, както е разрушен самолетът, от който разпознали " остатъци с извънредно дребни размери ". Които пък на собствен ред са " разпръснати по дъното на морето на голяма повърхност на дълбочина 70 метра ".

Не е редно да сме експерти по всичко и специалисти по празните приказки. Кое обаче е съмнителното. При злополука, станала на броени километри от брега пред очите на различен водач, не можаха да открият мястото повече от седмица. А при дълбочина от упоменатите 70 метра, какъв брой ли време ще е нужно за оглед на дъното от професионални водолази със съдействието на държавни и частни структури?

Ами това за черната кутия, която се разпада от солената вода? При първото лансиране на тази измислица взех решение, че е езикова неточност. Продължиха обаче да го повтарят, като всякога интервалът на разпад беше друг - от 3 до 10 дни, които към този момент изтичат. Представяте ли си по какъв начин направената от специфични материали и съвременно конструирана черна кутия на боен аероплан се разкисва в морето за броени дни като картонена, до момента в който артефакти от антични столетия стоят там непокътнати с хилядолетия?

Тръгнаха и всевъзможни спекулации. Довчерашният боен министър Красимир Каракачанов побърза да цитира " своя информация ", че в изтребителя нямало техническа нередовност. Да, само че пък и водачът е от асовете, и без значение от всекидневно дребното на брой периодически летателни часове е навъртял задоволително в годините, че да не се забие в морето без причина. Само че някак незабелязано най-после ще ни оставят само тази версия - като непроверима.

Няма аероплан, няма черна кутия, няма записи на връзки... Командирът на ескадрилата просто се увлякъл да порази спуснатата цел и пропуснал да види морето. Иди, че разбери след това за пилотиране на " счупени самолети " ли става въпрос, както сподели покрусената му брачна половинка, или за други " неточности ", които не са за признание. Включително по противникова, съюзническа и управническа линии, които все по крепко се преплитат. 

 

 

 

 

 

 

 

 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР