„При близо 120 частни болници в страната в не по-малко

...
„При близо 120 частни болници в страната в не по-малко
Коментари Харесай

Само 1/3 от частните болници имат COVID отделение

„ При близо 120 частни лечебни заведения в страната в не по-малко от 40 от тях са разкрили Коронавирус отделения. Много от частните лечебни заведения са профилирани или дребни, по тази причина нямат експерти за лекуване на заболели с COVID-19 – инфекционисти, епидемиолози, реаниматори. И да одобряват подобен пациент, не са способени да лекуват такова заболяване “. Това сподели пред БНР Красимир Грудев, ръководител на УС на Националното съдружие на частните лечебни заведения.

Той разясни, че има уверението на експертите по очни заболявания в София, които са подготвени да се включат като доброволци в профилираните Коронавирус отделения: „ Това е процедура в УМБАЛ „ Свети Георги “, където в Коронавирус отделението към този момент има командировани експерти по разнообразни заболявания “.

„ От наредбата на министъра се уплашихме, тъй като ще би трябвало да лекуваме пациенти без нужната компетентност за това. Това е еднообразно пагубно и за пациента, и за самите лекари, които няма да оцелеят душевен, тъй като са позволили да почине болен. Отказът на някои лечебни заведения е симптом за отговорност, а не за безнаказаност “, сподели Грудев.

Красимир Грудев заключи предлагането на Сдружението, което ще бъде отправено към здравния министър - да се дефинират няколко лечебни заведения, които да бъдат единствено за Коронавирус пациенти и в тях да се концентрират напъните на разнообразни експерти.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР