При 20% деца със симптоми на COVID-19 или грип, училището

...
При 20% деца със симптоми на COVID-19 или грип, училището
Коментари Харесай

Ето кога училището минава на онлайн учене

При 20% деца със признаци на COVID-19 или грип, учебното заведение ще затваря порти и ще минава на онлайн образование. Това е една от препоръчаните в план на здравното министерство прагови стойности, при които учебните заведения да минават на отдалечено уроци, изясни пред bTV просветителният министър Красимир Вълчев.

По думите му сме надалеч от праговите стойности и по-вероятно учебни заведения да затворят, когато дойдат сезонните грипни вируси, в сравнение с в този момент поради ковид. Дистанционното образование няма да бъде за цялата просветителна система, както се случи през март, а в настрана учебно заведение или област.

В момента обособени класове минават на онлайн, поради позитивни проби на преподавател или възпитаник и наложена карантина. Около 130 педагозите са инфектирани с ковид от началото на образователната година, сочат данните на МОН. Учениците с позитивни проби пък са 90. 1/4 или 1/5 от тях са в столицата.

Просветният министър уточни, че коефициентът на заразяване в клас не е огромен – сред 1 и 1,2. Вълчев изясни, че задачите класове се слагат под карантина, защото те се одобряват като средата на взаимоотношение на инфектираното дете.

Той добави, че родителите на тези възпитаници не би трябвало да бъдат в 14-дневна изолираност, тъй като не се одобряват като контактни на първа линия

Вълчев разяснява и случая в столично учебно заведение, когато деца отидоха на учебно заведение, макар че събота е станало ясно, че имат инфектиран съученик, само че класът не е бил подложен под карантина, защото шефът не е съумял да се свърже с РЗИ.

Според министър в такива случаи следва да се уведоми началникът на просветителният инспекторат, както и шефът самичък да вземе решение децата да не идват в клас.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР