Президентските избори в Русия не са точно демокрация, а по-скоро

...
Президентските избори в Русия не са точно демокрация, а по-скоро
Коментари Харесай

Говорителят на Кремъл: Путин ще бъде преизбран на вота с над 90 процента от гласовете

" Президентските избори в Русия " не са тъкмо народна власт ", а по-скоро " скъпа администрация ". Руският президент Владимир Путин ще бъде избран отново следващата година за нов мандат с над 90% от гласовете. Това споделя пред " Ню Йорк таймс "  говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, представен от Радио " Свобода ".

Самият Песков, откакто доста медии обърнаха внимание на обявата, сподели, че думите му са предадени неточно.

Голям материал на американското издание е озаглавен " Вечната война на Путин ". Авторите се пробват да отговорят на въпроса по кое време може да свърши войната в Украйна, дали съветското общество може да се умори от нея и дали Владимир Путин ще стартира да търси мир. Както следва от думите на Песков, представени от " Ню Йорк таймс ", Кремъл счита, че нищо не заплашва властта на Путин, в това число и тъй като самият Кремъл управлява изборния развой.

Песков е отговорил и на въпрос за вероятностите за преустановяване на войната в Украйна. Според него в този момент няма учредения за сключване на спокойно съглашение и по този начин наречената спецоперация " в обозримо бъдеще " ще продължи. На пряк въпрос дали Русия желае да завземе повече украински територии, представителят на Кремъл отговори: " Не. Ние просто желаеме да направляваме всички тези земи, които в този момент са записани в нашата конституция като наши ". Освен анексирания през 2014 година Крим, става дума за четири области - Донецка, Луганска, Запорожка и Херсонска, чието анексиране Русия разгласи през 2022 година В същото време съветските военни сега не управляват изцяло нито един от тях.

Украинският президентски консултант Михайло Подоляк навреме отговори на тези изказвания: 

" Няма никакви територии на Украйна, записани в конституцията на Русия ", написа той в Туитър. " Има единствено краткотрайно окупирани територии на Украйна, на които се водят дейни бойни дейности. Териториите ще бъдат освободени. Ще виждам също, че конституцията на Русия няма отношение към непринадлежащи (към нея) юридически документи и нейното съдържание не може да се взема под внимание ".

В изявление за изданието " Падьом " ( " Подем " ) Песков сподели, че публицист от " Ню Йорк таймс " " погрешно " е предал думите му. Според представителя той е споделил следното за изборите:

" Вече може да се каже сигурно, че в случай че Путин бъде номиниран, той ще бъде избран отново с голямо преимущество, няма подозрение. Но изборите са народна власт, президентът самият той приказва за това в своето послание. Въпреки че, въпреки това, те костват доста пари, авансово е ясно, че Путин ще бъде избран отново с голяма преднина. "

В диалог с РБК Песков сложи акцента малко по-различно: съгласно него " макар че изборите са условие на демокрацията и самият Путин е решил да ги организира, теоретично те може и да не се проведат. Защото към този момент е явно, че Путин ще бъде определен. Това е моето безусловно персонално мнение ".
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР