Президентските избори в Русия, които трябва да бъдат произведени през

...
Президентските избори в Русия, които трябва да бъдат произведени през
Коментари Харесай

Кадиров изненада с уникално предложение

Президентските избори в Русия, които би трябвало да бъдат създадени през март следващата година, да бъдат отсрочени или да няма различен претендент с изключение на президента Владимир Путин. Това предложи чеченският водач Рамзан Кадиров съобщи Ройтерс.

Близкият съдружник на Путин се аргументира с продължаващата война в Украйна.
-->
Руският президент, който през вчерашния ден навърши 71 години, сподели, че няма да разгласи дали ще се кандидатира за нов мандат, преди Народното събрание да свика изборите - нещо, което по закон би трябвало да стане през декември.

Путин, който на процедура ръководи Русия от повече от две десетилетия и не позволява каквато и да било значима съпротива, би спечелил идващите избори съвсем сигурно. Мнозина чакат съветският президент да удължи престоя си в Кремъл до 2030 година, отбелязва Ройтерс.

Кадиров стартира своята концепция пред 25 хиляди души, събрали се на протест в центъра на чеченската столица Грозни, с цел да отбележат рождения ден на Путин.

" Предлагам в този момент, до момента в който " специфичната военна интервенция " (в Украйна) продължава, да решим с единогласие да имаме един претендент на изборите - Владимир Владимирович Путин. Или краткотрайно да отложим изборите, тъй като никой различен не може да пази нашата страна през днешния ден ", съобщи Кадиров.

Ройтерс обаче отбелязва, че пълномащабната инвазия в Украйна се е трансформирала в най-голямото предизвикателство пред Путин от идването му на власт преди повече от две десетилетия. Руският президент не съумя да подчини бързо прилежащата страна, нито да предотврати доближаването й със Запада, също така той управлява под една пета от територията на Украйна, фронтовите линии са статични, военните разноски са огромни, а стотици хиляди съветски бойци се борят по заповед, а не непринудено, обобщава организацията.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР