"Президентските избори са с неясен избор, благодарение на нашата подкрепа

...
"Президентските избори са с неясен избор, благодарение на нашата подкрепа
Коментари Харесай

Тома Биков: Държавата потъва "Вера Су", иде тежка зима

"Президентските избори са с неразбираем избор, с помощта на нашата поддръжка за проф. Анастас Герджиков. Най-вече ние виждаме в него опция за разрешаване на дълбоката политическа рецесия в която страната е изпаднала " - това съобщи Тома Биков от ГЕРБ в "Панорама " по Българска национална телевизия във връзка идните президентски избори.
Биков посочи, че в проф. Анастас Герджиков виждат опция за разрешаване на дълбоката политическа рецесия, в която се намираме.

Той разяснява, че страната стартира да наподобява на кораба "Вера Су ": "Водят се единствено дейни диалози, само че не се одобряват дейности. Тежко на този, който ще се наложи да ръководи през зимата ".

"ГЕРБ готви антикризисна стратегия, която скоро ще показа. В момента протичащото се в енергетиката не е заложено в актуализацията на бюджета. Нито една мярка не е планувана ", добави Биков.

Според него в този момент берем плодовете на финансово-икономическия екип на служебното държавно управление.
"ГЕРБ през последните 12 години управляваше в коалиция с голям брой партии. Ще им дам един съвет, в случай че се наложи отново да договарят. Първо да уточнят общите цели. Истинските договаряния минават първо през общите неща и по-късно прекосяваме нататък ", съобщи Биков.

"Готвим антикризисна стратегия, която ще представим напълно скоро. Ще се опитаме да предложим и краткосрочни и дълготрайни ограничения, считам, че ние имаме задоволителна подготвеност да го създадем. Не целим борба с който и да било. Ако и след тези избори страната остане в това състояние, риска за свръх рецесия е извънредно огромен ", разясни той.

"Спряха строителството на автомагистралите, това се случи. Автомагистрала "Хемус " по този метод няма да стане подготвена до 2024-та година ", добави Биков.

Относно въпрос за неизплатените пари и дължимите заплати в пътния бранш, Тома Биков сподели: "Ние тези контракти сме ги подписвали през последните 5,6 години, в нито един миг не сме били в обстановка да не ги изпълняваме. Съжалявам, при нас не се е случвало. Защо всичко гръмна при "Има подобен народ " (ИТН)? ".

"Няма завещание на Радев, би трябвало да си направил нещо, с цел да има такова. Неговото завещание е едно безучастие шест месеца и назначение на негови хора на всевъзможни постове. Ние пропуснахме шест месеца, нищо не сме правили. Сега берем плодовете на финансово икономическия ви екип. Сами си актуализирате актуализацията. Какви обезщетения ще има във връзка с енергетиката за бизнеса? ", разясни Тома Биков.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР