Президентската институция трябва да уважава конституционната форма на България. Ние

...
Президентската институция трябва да уважава конституционната форма на България. Ние
Коментари Харесай

Даниел Лорер : Какво не разбра президентството за военната помощ за Украйна, гласувана в НС?

Президентската институция би трябвало да почита конституционната форма на България. Ние живеем в парламентарна република и Народното събрание дефинира основните тематики и политики у нас. Българският парламент взе доста ясно решение във връзка с военната помощ към Украйна. Тя би трябвало да се реализира освен еднократно, само че и да продължава, както е записано в решението на 48-ото Народно събрание. Не разбираме какво президентството не схваща в това решение, с цел да го квалифицира като неточност. Това съобщи от " " в коментар на изявление на президента, представен от Нова телевизия.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 9282
Президентът съобщи, че страната ни ще наложи несъгласие на възможни нуклеарни наказания против Русия и не би трябвало да позволява грешката още веднъж да изпраща оръжия към Украйна.

Лорер счита, че във връзка с нуклеарната енергетика Радев се е изказал извънредно преждевременно.

„ Редно е да се изясни на българската общност за какви наказания става дума въобще. Ако приказваме за износни наказания – т.е. да не се продават материали на „ Росатом ”, които да се дават на съветските военни по заобиколен метод – уповавам се той да няма проблем с това. По отношение на нуклеарното гориво – нямам доверие Европа да наложи наказания на това, тъй като на континента има 14 съветски реактора. Но 48-ото Народно събрание към този момент се погрижи за това. Вече сме взели решение, което инструктира Министерски съвет да откри различни доставки на гориво и за 5-и и 6-и блок. Българската общност би трябвало на първо място да бъде спокойна. Токът няма да спре. АЕЦ-ът няма да спре. Излишно е президентството да насажда у нас страхове, че такова нещо може да се случи ”, акцентира той. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР