Президентска форма на управление в България ще донесе реалната промяна

...
Президентска форма на управление в България ще донесе реалната промяна
Коментари Харесай

Политолог: Президентско управление ще донесе промяната

Президентска форма на ръководство в България ще донесе действителната смяна в България. Тази теза разви пред БНР политологът Слави Василев, който е непосредствен до екипа на президента Румен Радев. Василев обаче уточни, че няма поради президентска република от вида на Руси или Беларус, а каквато е в Съединени американски щати. " Където има доста мощна законодателна власт, определена директно от народа. И доста мощна изпълнителна власт, която да е директно определена директно от народа. Този политически режим, в случай че бъде добре обмислен, в случай че се организира политическа акция измежду обществото, която да изясни за какво е значимо да има такава форма на ръководство ", изясни политологът.  Така ще се случи и същинската промяна в страната, добави той.  " Който и да пристигна на власт, каквато и настройка да има в идващото Народно събрание, вероятността държавното управление да се корумпира, е също огромна. Защото с времето едни и същи милувки, ще накарат новите политици да се трансформират ", счита Василев.  

Нужна била политическа система, която доста ясно да разграничава трите управляващи - законодателна, изпълнителна и правосъдна. Всичко минавало през промени в Конституцията, които можело да бъдат препоръчани от Радев на идващото Народно заседание. " Власт-власт възпира ", сподели Василев.

Според политолога най-печеливш като политическа фигура е точно президентът от актуалната обстановка. Другите, които извличали дивиденти, са " Изправи се! Мутри вън " и " Демократична България ".

" Ще имаме държавно управление след изборите, то ще бъде доминирано от ппартии, които съставляват смяната. Дали ще бъде устойчиво, плаващо и дали ще вземат участие министри от сегашния кабинет, следва да забележим ", предвижда той.

Според него социологията занапред ще се трансформира до вота на 11 юли и поддръжката за т. нар. обединения на митинга ще нараства, а ГЕРБ и гравитиращите към нея, ще въврят надолу. Той разяснява още, че за президентските избори през есента, Радев нямал опция.

" Първостепенен и незаобиколим фактор идващите 5-6 година ", заключи политологът. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР